Nye iPad Pro har både mindre prosessorkraft og minne enn storebroren

Apple hoppet visst over et par opplysninger i avdukingen av den nye 9-7-tommeren.

Etter en langvarig rykteperiode dro Apple omsider sløret av den nye iPad Pro-varianten på 9,7 tommer på arrangementet sitt den 21. mars. Som ventet ble det en kraftplugg, men i motsetning til hva Apple ville ha oss til å tro viser det seg at den ikke er helt på høyde med 12-tommersutgaven.

Som nettstedet 9to5mac melder har den nye, lille iPad Pro-modellen nemlig både mindre minne og prosessorkraft enn storebroren, noe som ikke kom frem under avdukingen.

Halvparten så mye RAM

Nettbrettet har riktignok den samme A9-brikken som 12-tommeren, men en lavere klokkefrekvens på 2,16 GHz, der storebroren leverer 2,24 GHz. I tillegg finner man kun 2 GB minne i den nye iPad-en, som er halvparten så mye som i 12-tommeren.

Nye iPad Pro byr på mye snadder, men Apple fortalte ikke alt under presentasjonen.

Sjefsredaktøren hos nettstedet TechCrunch fant ut at denne maskinvareforskjellen resulterte i en poengsum på 3022 i ytelsesmålingsverktøyet Geekbench, mens 12-tommeren får en sum på 3231. Resultatene ble lagt på Twitter.

Bedre på andre områder

Forskjellen er ikke ekstremt stor, og det er dessuten verdt å merke seg at 9,7-tommeren er bedre enn storebroren på andre områder. Blant annet har kameraet en oppløsning på 12 megapiksler, der 12-tommeren har 8 megapiksler.

9,7-tommeren har også den såkalte «Live Photos»-funksjonen, som innebærer at du kan gjøre stillbilder «levende» ved å fange inn øyeblikkene rett før og etter bildet. I tillegg kommer den med «True tone»-teknologien, som gjør at skjermen automatisk endrer fargetemperatur etter omgivelsene i rommet.

Ikke minst er jo minstemann også en god del billigere, så hvilken som til syvende og sist gir mest for pengene får være opptil hver enkelt å avgjøre.

Apple oppgraderte også nylig operativsystemet sitt: Nå kan iPhone hjelpe deg å sove bedre »

Les også
Apple lanserte kompakt utgave av iPad Pro
Les også
Ny iPad Pro og en heftig iPhone-oppgradering var kveldens største høydepunkt
Les også
Så mye vil Apples nye og kraftige nettbrett koste
annonse