Nyhet

Intels neste NUC ser ut til å få heftig grafikk

«Skull Canyon» vil trolig banke AMD i integrert grafikkytelse.

Det har nå gått noen år siden Intel først kom på banen med sin Next Unit of Computing – kanskje bedre kjent som forkortelsen NUC.

Siden den gangen har det blitt mer konkurranse med enheter i linje med MSI Cubi, men som maskinvareprodusent har naturligvis Intel muligheten til å ligge aller lengst fremme på hardwarefronten. Deres NUC-er har derfor kommet et stykke siden vi sist testet en.

Spenstig grafikk

Foto: Intel
Foto: Intel

Hvis du liker små datamaskiner, kommer 2016 til å begynne ganske bra. Neste NUC-variant har nemlig fått det spennende navnet «Skull Canyon» og blir Intels kraftigste NUC hittil – med Iris Pro grafikkløsning.

Det vi vet om neste generasjon integrert grafikk fra Intel er at «GT4e» skal komme med Skylake. Denne løsningen vil ha 128 megabyte eDRAM (embedded DRAM) – som vil si minne plassert på selve prosessorbrikken. I tillegg skal den ha 72 Execution Units (EUs), altså enheter som utfører selve databehandlingen.

Intel Iris Pro Graphics 580, som den trolig vil hete, skal ha en regnekraft på 1,15 teraflops – det vil si litt mer muskler enn et Nvidia GeForce GTX 750.

Vi er naturlligvis fremdeles langt unna hva de beste dedikerte grafikkortene kan levere av ytelse, men det er likevel en løsning som bør kunne takle selv de nyeste spillene dersom man ikke er altfor kresen på oppløsning og detaljnivå.

Ikke minst parkerer dette rivalen AMD, ettersom vi snakker om drøyt femti prosent høyere ytelse enn det de har klart å klemme ut av sine nåværende integrerte grafikkløsninger.

Q1 16

Intels neste lille NUC skal etter planen komme i løpet av første kvartal 2016, som vil si årets tre første måneder. Som regel betyr dette i praksis mars måned.

Trolig vil prosessoren med neste generasjons heftige Iris Pro-grafikk baseres på den tokjernede Core i7-6600U. Per i dag sitter den heftigste løsningen for Skylake – Iris Graphics 550 (GT3e) – i prosessoren Core i7-6567U, som har en TDP på 28 watt.

Denne tassen har enda mer kraft:
TEST: Zotac Zbox Magnus EN970 >>>

(Kilde: Nordic Hardware)

Les også
Intel ruller ut Skylake-H
Les også
Zotac Zbox Magnus EN970: Liten og stillegående PC med mye spillytelse
Les også
Nå har Intels knøtte-PC-er fått Skylake-oppgradering
Les også
Acer har snekret sammen en byggekloss-PC
Les også
Intel NUC: Next Unit of Computing: Intels lille sjarmtroll imponerer
annonse