Til hovedinnhold

Dette er Samsungs nye Windows-telefon

Bilder av Samsung Ativ SE har lekket.

Finn Jarle Kvalheim
Slik skal kommende Samsung Ativ SE se ut, dersom vi skal stole på Evan Blass, eller @evleaks som han heter på Twitter.
Her er bakdekselet på forrige utgave, Ativ S. Det er mange likheter mellom ny og gammel Ativ.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Det er ett og et halvt år siden Samsung lanserte sin første Windows 8-mobil, Ativ S. I mellomtiden har selskapet vært opptatt med alt annet enn Windows, og Nokia har i stor grad fått ha plattformen i fred. Nå ser det ut til at Samsung har en ny Ativ-modell på vei.

Les testen av Samsung Ativ S

Har vært innom reguleringsmyndighetene

Bilder av telefonen Samsung Ativ SE har nå dukket opp på Twitter, og som nær sagt som vanlig, er det kontoen @evleaks som står bak lekkasjen.

Telefonen har allerede vært på bordet hos amerikaneks reguleringsmyndigheter, så at en telefon med dette navnet er på vei virker rimelig sikkert. Om den vil se ut som på bildene fra den tidligere teknojournalisten Evan Blass, er imidlertid litt mer usikkert. Så langt har han vært forholdsvis treffsikker.

Minner mye om forgjengeren

Designmessig likner Ativ SE mye på sin forgjenger. Den har en fysisk hjemtast, og ser ut til å ha et bakdeksel i den samme metalliske lakken som Ativ S hadde.

På forsiden av telefonen ser vi et prikkemønster som minner mye om det vi kjenner fra Galaxy S4.

Uvisst om den kommer til Norge

Samsung Ativ SE er ventet å få en fem tommer stor full-HD-skjerm og 4G-støtte. Modellen som er avbildet bærer den amerikanske operatøren Verizons logo. Om, og eventuelt når, den kommer til Norge er et åpent spørsmål. Som alltid er det også en mulighet for at slike ryktebilder slett ikke viser det faktiske produktet.

Les testen av Nokia Lumia 1520 – Windows-telefonen vi har ventet på

(Kilde: @evleaks/twitter.com via engadget.com)

annonse