Til hovedinnhold

Intel har lansert VR-briller som bringer hendene dine inn i VR-verdenen

«Project Alloy» trenger ikke mobil eller PC.

YouTube/Cnet

Den store prosessorprodusenten Intel åpnet nylig sin Intel Developer Forum-konferanse, og under åpningen dro selskapet sløret av sine første VR-briller. Det nye produktet har fått navnet Project Alloy.

Det første som er verdt å merke seg med Project Alloy er at brillene er et selvstendig produkt. Det vil si at de ikke er avhengige av en PC eller en mobil, men har all nødvendig maskinvare innebygd.

Bruker avansert 3D-kamera

Videre benytter produktet ikke helt overraskende Intels 3D-kamerateknologi RealSense. Denne teknologien gjør at at brillene fanger opp brukernes bevegelser, slik at man ikke trenger å sette opp eksterne sensorer for å spore brukeren når man beveger seg rundt i rommet.

Dette er Intels nye VR-briller Project Alloy.
Intel

Integreringen av RealSense innebærer ikke minst at brillene fanger opp hendene til brukeren og gjenskaper dem i det virtuelle rommet. Brukeren vil da altså se de virkelige hendene sine, og ikke kun en virtuell reproduksjon, og hendene kan også brukes til interaksjon med de virtuelle elementene.

Brillene kan også vise andre objekter fra de virkelige omgivelsene og blande disse sammen med det virtuelle rommet. På denne måten legger brillene opp til det Intel kaller «blandet» virkelighet».

Skal bli åpen plattform

I demonstrasjonen av de nye VR-brillene, som blant andre Cnet la ut en video av, kommer det frem at teknologien ennå er noe upolert og ikke helt kan matche konkurrenter som Oculus Rift og HTC Vive når det gjelder presisjon og teknisk kvalitet.

Det er imidlertid ennå et tidlig produkt, og meningen er ifølge Intel å åpne opp plattformen for å invitere utviklere til å bygge videre på teknologien og utvikle sine egne produkter. Hvorvidt, og når, vi får se brillene som et ferdig forbrukerprodukt er altså ennå uvisst.

Nå kan du lage 360-graders video i høy kvalitet: GoPro har lansert sin heftige Omni-rigg, som koster en del »

annonse