Til hovedinnhold

Eiere av Huaweis toppmodell kan prøve Android 7.0 Nougat

Tidlig utgave av Huaweis neste storoppdatering på nett.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som regel er det kun eiere av Googles referansetelefoner i Nexus-serien som får tilgang på nye Android-versjoner før de er ferdig lansert. Men innimellom dukker det også opp tidlige utgaver for andre telefoner, slik det nå har gjort for Huaweis toppmodell, P9.

Programvaren og en instruks for installering er tilgjengelig fra nettstedet XDA-developers.com, som er både et nyhetssted og et forum for noen av de mer kunnskapsrike mobilnerdene der ute. I utgangspunktet ble det meldt at også gigantmobilen Mate 8 skulle være støttet, men det har vist seg å ikke stemme.

Nyheter i Android 7.0

Foreløpig er det kun programvaren for den vanlige utgaven av Huawei P9 som er ute, og eiere av de andre to modellene i serien, P9 Lite og P9 Plus må smøre seg med tålmodighet en stund til.

Blant nyhetene i Android 7.0 er grunnleggende støtte for flere samtidige apper på skjermen. Konseptet er ikke nytt i Android-verdenen, og blant andre LG og Samsung har drevet med dette i evigheter. Men appstøtten for funksjonalitet pleier å ta av når den heves opp til Googles eget prosjekt.

Endret design og mulighet til å svare på meldinger rett i toppmenyen hører også til. Huawei P9 støtter allerede direkte svar fra toppmenyen, og uansett har den en svært annerledes design på denne delen av grensesnittet, men den vil likevel se ny ut på en del områder.

Store endringer i Huaweis programvare

Huawei er kjent for å gjøre ganske store endringer på Googles Android-programvare. Menysystemet deres kaller de EMUI, eller Emotion UI, og det inkluderer for eksempel ingen egen appmeny, men legger alt utover telefonens hjemmeskjermer i stedet.

Sammen med denne programvaren kommer en ny utgave av EMUI, og noen endringer ser det ut til at de har gjort. Noen av de største er å finne i toppmenyen, der designen ser ut til å være ganske annerledes enn i dagens versjon av menysystemet.

Ellers oppgir XDA Developers en rekke nyheter fra endringsloggen for filen. Svært mye av det de oppgir er funksjonalitet vi kjenner fra P9 i utgangspunktet, så vi mistenker at dette er endringer som har blitt lagt til Android 7.0-utgaven, og ikke faktiske nyheter for telefonen.

Les testen av Huawei P9 her »

Uferdig programvare

Blant annet nevnes ROG-strømsparingen, som går ut på å senke skjermoppløsningen fra 1080p til 720p. Den ligger i P9s grunnprogramvare fra før, og at telefonen plutselig skal ha fått støtte for strømsparing er også en merksnodig ting å melde.

Vi regner med dette er snakk om endringer fra forrige tidligversjon av Android N for P9, og ikke regnes som faktiske nyheter for telefonmodellen, slik det kan fremstå hos XDA Developers.

Vil du lese mer om hvordan du kan installere og prøve ut programvaren kan du ta turen innom denne guiden hos XDA, men pass opp! Dette er tidlig programvare, og det kan tenkes at ikke alt fungerer helt etter planen. Det er ikke sikkert det er lurt å legge inn dette på en telefon du er helt avhengig av at fungerer knirkefritt i hverdagen.

Forumtråd og filnedlastinger for oppdateringer finner du her.

Hvis du ikke har tålmodigheten til å vente på Huaweis egen oppdatering, og ellers ikke er avhengig av 100 prosent oppetid på telefonen din, er det bare å sette igang.

En videogjennomgang Huawei P9 med Android 7.0 Nougat kan du se under:

annonse