Til hovedinnhold

Skandalen fortsetter rundt et av de mest lukrative Kickstarter-prosjektene noensinne

Kjøleren «Coolest Cooler» dro inn 115 millioner kroner - nå er prosjektet på nytt i hardt vær.

Allerede i 2014 skrev vi om «Coolest Cooler», som dro inn vanvittige 13 millioner dollar på Kickstarter, av et mål på bare 50 000 dollar. Suksessen ble til skandale etter at produsenten brukte opp alle pengene og ikke klarte å levere alle produktene til støttespillerne.

Som nettstedet Motherboard melder viser det seg nå at turbulensen rundt Coolest Cooler fortsetter, med nye provoserende fremstøt fra produsentens side.

Bes om å betale mer

Det som har skjedd denne gangen er at produsenten vurderer å be støttespillerne som fremdeles venter på produktet om å betale en ekstra kostnad på 97 dollar, cirka 800 kroner, for å motta kjøleren.

Coolest Cooler har innebygget blender, Bluetooth-høyttaler, og en liten hylle for oppbevaring av telefonen.

Oppfinneren av produktet, Ryan Grepper, skrev i en melding til støttespillerne at bakgrunnen for dette er at de opprinnelige «pledge»-summene rett og slett var for lave, og ikke tilstrekkelige til å dekke utviklings- og produksjonskostnadene.

Selskapet skal ha sendt 20 000 kjølere til støttespillere på Kickstarter, men fremdeles er det 36 000 som ikke har mottatt produktet. Ifølge Grepper trenger selskapet ytterligere 15 millioner dollar, altså mer enn hele rekordsummen som ble dratt inn på Kickstarter, for å kunne levere de gjenstående eksemplarene.

Mottar trusler

Som en følge av dette skal flere ansatte i Coolest Cooler ha blitt møtt med trusler og sinne fra støttespillere. Markedsføringssjefen i selskapet, Susan Towers, uttalte overfor Motherboard at telefonen hennes hadde ringt døgnet rundt.

Den enorme, opprinnelig interessen for Coolest Cooler skyldes at den byr på mye mer enn en vanlig kjøler. Du kan koble den til mobilen via Bluetooth og la den spille musikk, du kan lade telefonen via en USB-port, og med den innebygde blenderen kan du lage margaritas og smoothies på stranden.

En opptrekker på siden lar deg jekke opp øl- og brusflasker, og et skjærebrett lar deg kutte opp frukt og grønnsaker. Produktet er lagt ut på amerikanske Amazon til en pris på 400 dollar, cirka 3300 kroner.

Her er et annet Kickstarter-konsept det forhåpentligvis går bedre med: Dette er en smart sykkelcomputer med analogt design »

(Via The Verge)

annonse