Til hovedinnhold

Vil gi deg Valyou for penga

Telenor og DNB nærmer seg omsider lansering av ny betalingsløsning.

Til høsten skal det blir mulig å betale for varer i butikker og kiosker med mobiltelefonen, ifølge E24.no. Navnet på den mobile lommeboken blir Valyou. For å kunne ta i bruk løsningen må du imidlertid oppfylle følgende krav:

  1. Du må være Telenor-kunde.
  2. I tillegg må du være DNB-kunde.
  3. Du må også ha en mobiltelefon som støtter NFC.
  4. Betalingsterminalen må støtte NFC.

Dette betyr at det i praksis kun vil være noen hundretusener som kan ta i bruk Valyou fra høsten av. Ifølge E24 har Telenor 3,2 millioner kunder, og DNB 1,8 millioner kunder, men hvor mange som har begge deler er umulig å si. Uansett kan vi i alle fall trekke fra alle som har en iPhone, eller en annen mobil uten NFC-støtte.

Hvor mange nye betalingsterminaler som støtter NFC det er i omløp er heller ikke godt å si.

Forsinket med et halvt år

Løsningen har vært varslet lenge, og Telenor og DNB har tidligere fortalt at de har kjørt flere pilottester. Riktignok skulle tjenesten vært lansert for lengst, i løpet av første kvartal i år.

Hvorfor har dette tatt så lang tid?

– For oss var det viktig at brukervennligheten og sikkerheten var på plass. Derfor valgte vi å utsette den litt når vi støtte på noen små utfordringer, sier forretningsutvikler Viktoria Erngard i Telenor til Amobil.no.

Telenor og DNB startet selskapet TSM Nordic AS sammen i 2008, nettopp med NFC-betaling i tankene.

Les også: Vil samle alle dine kredittkort i én app

Valyou, ikke Value

På trykk i Dagens Næringsliv står det at den nye tjenesten vil hete Value. Erngard presiserer at de skriver det Valyou, selv om kanskje uttalen er lik det engelske ordet for verdi.

– Tanken er på sikt å samle alle kort i denne appen, og da tror vi Valyou kan fungere bra som navn, sier Erngard videre.

Kjøp uten PIN-kode

Når Valyou blir lansert, skal det bli mulig å kjøpe varer på butikken til under 70 kroner ved å veive mobilen foran en betalingsterminal. I tillegg til å åpne appen på mobilen, riktignok. Ved høyere beløp må du i tillegg taste en PIN-kode.

Ifølge Digi legges det angivelig opp til at andre banker og teleselskaper skal kunne kjøpe seg inn i Valyou-løsningen. Tor Jacobsen, leder for VG Mobil, blir etter sigende administrerende direktør i fellesselskapet TSM Nordic, som altså står bak Valyou.

Les også: Slik fungerer mobilbetaling med NFC (Amobil.no)

(Kilder: E24.no, Valyou, Digi)

annonse