Til hovedinnhold

Bli med til Apples demorom

Se bildene av nye iMac med monsteroppløsning.

Berlin/Tek.no: I går lanserte Apple en helt ny og en oppdatert iPad i form av iPad Air 2 og iPad Mini 3. Men også en ny iMac ble vist frem, pluss at Mac Mini fikk seg en en etterlengtet oppdatering. I går var også endelig lansering av OS X Yosemite, som Mac-eiere allerede kan laste ned gratis.

Den virkelig spennende nyheten for enkelte var muligens Apples nye iMac. Maskinen er så dyr at den nok kun er aktuell for noen få, med en prislapp på knappe 22 000 kroner i Norge. Like fullt – for deg som vil ha en skikkelig heftig alt-i-ett-maskin, kan Apples modell plutselig ha blitt betydelig mer aktuell.

Innmaten er naturligvis oppgradert sammenliknet med tidligere modeller, så dette er ikke noen sinke. Men det er skjermen som gjør nye iMac spesiell. Den har såkalt 5K-oppløsning, eller 5120 x 2880 pikslers oppløsning, om du vil.

Det betyr at kameraet ditt skal ta bilder større enn 14,7 megapiksler for å klare å benytte alle punktene skjermen har å by på, forutsatt at aspektet er riktig. Alternativt kan du redigere 4K-video med masse plass rundt. 4K er i dag også kjent som UHD, og betyr at du jobber med drøye åtte millioner piksler på skjermen.

Rett og slett imponerende

Apple demonstrerte skjermen med en rekke naturfotografier, og oppløsningen og skarpheten er virkelig imponerende. Skjermen har en pikseltetthet på rundt 290 piksler per tomme, altså det samme som vi kjenner fra Apples andre Retina-skjermer. Forskjellen er at denne gangen foregår det i 27-tommers oppløsning.

Vi ble stående og titte litt på den nye iMacen, og detaljnivået på visning av fotografier er virkelig enormt. Vi kan gjenkjenne mennesker og telle eiker på sykler i motiver der disse bare er små detaljer, langt, langt unna fotografen.

Fargegjengivelsen ser også veldig bra ut, men på en skjerm som kanskje er mest aktuell for profesjonelle brukere vil vi overlate fasiten til måleutstyret når iMacen ankommer til test.

Under ser du alle bildene vi tok under Apples demonstrasjon.

Apple viste frem nye produkter til noen hundre mennesker her i Berlin i går.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Interessen for Apples nye alt-i-ett-maskin var stor.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Nye iMac har fått en virkelig heftig skjerm, men prislappen er også ganske drøy. 22 000 kroner koster den i Norge.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Apple demonstrerte Continuity under gårdagens lansering. Funksjonen sørger for at arbeidet ditt automatisk er tilgjengelig på tvers av flere enheter.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Nye Mac Mini ser ut som før, men har fått lavere startpris og mer kraft.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Mac Mini er ren i designen på forsiden og langs sidene, men baksiden er stappfull av tilkoblinger.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
En av de store fordelene med oppløsningen er at du kan jobbe med 4K-innhold og fortsatt ha plass til verktøy og tidslinjer rundt videovinduet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Les også
Apple iPad Air 2: Er iPad Air 2 det heftigste nettbrettet av dem alle?
annonse