Tek.no

Nyhet

Smartklokker med Android Wear blir oppdatert

Men sikkerheten er det foreløpig så som så med.

Google
11 Des 2014 20:00

Hvis du har en av smartklokkene som kjører Googles Android Wear-plattform, skal du nå ha mulighet til å laste ned nye urskiver fra Google Play. I løpet av uken som kommer skal alle disse smartklokkene få en oppdatering til en ny Android Wear-versjon som er basert på Android 5.0.

Slippet ser ut til å være flerdelt. Selv om ny Android Wear-app kom i går, sammen med en rekke nye urskiver, ser vi ingen forskjeller i bruk mot Android Wear-klokkene vi har tilgang på. Dette er funksjonalitet som ser ut til å sitte fast i den siste oppdateringen av selve klokken, som altså er på vei.

Hva er nytt?

Nøyaktig hva som ligger i oppdateringen ut over muligheter for nye urskiver er ikke helt klart foreløpig. Nettstedet gsmarena.com bringer rykter om at versjonen vil inneholde en rekke nye muligheter. Klokkene presenterer for eksempel nye varsler som små informasjonskort. Frem til nå har det vært mulig å sveipe disse mot høyre for å bli kvitt varslingen, men det har ikke vært mulig å hente en slik varsling tilbake. Det blir muligens en av de nye funksjonene.

Enklere tilgang på innstillinger og en egen modus som skrur skjermen av for lengre stykker tid av gangen inngår også i ryktene. For klokkene som ikke har automatisk lysregulering basert på en sensor kan det være nyttig med en egen solskinnsmodus som skrur skjermbelysningen til topps for korte perioder.

Dårlig sikret kommunikasjon

Samtidig går sikkerhetsfolkene i Bitdefender ut med en video som skal vise at sikkerheten mellom disse klokkene og mobilene de er koblet til er mangelfull. Problemet skal skyldes at klokkene kun bruker en sekssifret krypteringsnøkkel for tilkobling til telefonen. Seks siffer tillater en million ulike kombinasjoner, og det er et forholdsvis liten mengde verdier å bla seg gjennom for vanlige datamaskiner.

Dermed kan koden forholdsvis lett knekkes, og siden det ikke er ytterligere kryptering bak selve Bluetooth-tilkoblingen kan man lese ut data i klartekst.

Videoen der Bitdefender viser frem denne potensielle angrepsformen er imidlertid relativt kort, og sier ikke så mye konkret om akkurat hva som må til for å utføre et slikt angrep. Selskapet advarer imidlertid om at metodene skal være enkle, og at det ikke skal mye til før hackere har laget enkle «våpen» som stjeler dataene som utveksles.

Lurer du på hvilken smartklokke som er best akkurat nå? Svaret får du i denne samletesten.

(Kilder: Bitdefender/Youtube, android-developers.blogspot.no, officialandroid.blogspot.no, gsmarena.com)

Les også
LG G Watch: Vi tester den billigste Android Wear-klokken
Les også
Sony SmartWatch 3: Er den smartere enn en femteklassing?
Les også
LG G Watch R: Smartklokka som ser ut som en vanlig klokke.
annonse

Les også