Tek.no

Nyhet

– Nokia kommer tilbake med Android

Neste smartmobil fra finnene bruker neppe Windows Phone.

Google/360b/Shutterstock 171217538
28 Okt 2014 14:15

Det er ikke så altfor lenge siden Nokia solgte hele mobildivisjonen sin til Microsoft. Det er enda kortere tid siden Microsoft bestemte seg for å droppe hele Nokia-navnet fra mobiltelefonene, og gå for «Microsoft Lumia» istedenfor. Med det så det ut til å at Nokia var ferdige i smartmobilverdenen for godt.

Nå tror imidlertid PhoneArena at Nokia muligens planlegger et comeback, og ikke med samme oppskrift som tidligere. Denne gangen blir det Android.

– Viktig merkenavn

Ryktet stammer fra en pressekonferanse Nokia holdt for få dager siden. Ifølge nettstedet PhoneArena hintet Nokia om at de fortsatt er interesserte i smarttelefon-markedet, men ikke før de har fått tilbake merkevarenavnet sitt, Nokia. Sammen med mobildivisjonen «leide» nemlig Microsoft navnet i 10 år til smarttelefoner. Som Nokia selv uttalte på pressekonferansen:

«Nokia-merkenavnet er det mest verdifulle i et annerkjennelsesperspektiv i mobiltelefonsegmentet. Og akkurat nå kan vi ikke bruke det.»

Det virker dermed som at Nokia ikke har gitt opp smartmobilene enda, men at det sannsynligvis ikke skje før om 10 år.

Nokia X er ikke akkurat en vanlig Android-mobil. Ikke har du tilgang til Google Play Store, og dessuten ser grensesnittet ut som Metro-grensesnittet på en Windows Phone-mobil.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ettersom Nokia ikke lenger samarbeider med Microsoft, tviler PhoneArena på at finnene vil velge Windows Phone som operativsystem når de skal produsere telefoner igjen.

Android er derimot et naturlig valg, og sannsynligvis på en mer «normal» måte enn de hittil lanserte Nokia-mobilene med Googles operativsystem.

Nokia lager fortsatt programvare:
Nå er HERE-tjenesten lansert for Android »

(Kilde: PhoneArena)

annonse

Les også