Til hovedinnhold

Norske IT-proffer vil lære ungdom å programmere

Holder seminar for «Lær Kidsa Koding» i kveld.

iStock

Folkene bak Lær Kidsa Koding kaller det for et grasrot-opprør. Dataundervisningen på skolen begrenser seg til å lære elevene å bruke enkle programmer. Nå tar folk i bransjen saken i egen hånd, i stedet for å vente på at myndighetene skal gjøre noe.

I Norge har Simen Sommerfeldt i Bouvet tatt initiativet. Sammen med andre ildsjeler fra IKT-bransjen vil han tilby kurs i programmering til skoler, skolefritidsordninger og andre steder der barn og unge møtes.

Inspirasjonen er hentet fra Code.org, som er en ideell organisasjon for å lære unge programmering. Et liknende opplegg ble startet i England i fjor høst, og gruppen har allerede kommet opp i 3500 medlemmer og mer enn 600 skoler er involvert.

Det første møtet for Lær Kidsa Koding foregår i Oslo i kveld, med flere lyntaler og temadiskusjoner. Arrangementet strømmes også til Trondheim, Bergen, Stavanger og Sandefjord.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud vil stille opp, IKT-Norge er med, og mange nye ildsjeler har meldt seg på – både fra bransjen og skoleverket.

Ønsker du å delta på møtet, må du være over 18 år, og melde deg på, eller du kan også følge strømmingen av Oslo-møtet her.

Det er flere som etterlyser bedre IT-kunnskaper i grunnutdanningen:
Elevene fra IKT-faget har ikke nok teknisk kompetanse, skriver lektor Kristoffer Ryeng »

annonse