Til hovedinnhold

Google og Apple avslutter patentkrigen

Har nå omsider bestemt seg for å slutte fred.

iStockphoto/3994351

Etter hvert som konkurransen mellom aktører i IT -og teknologibransjen tilspisser seg, er patentrelaterte søksmål blitt stadig mer vanlig, og brukes i en del tilfeller også bevisst som våpen mot andre selskaper.

To store selskaper som har vært involert i til dels bitre feider den siste tiden er kjempene Apple og Google. Dette startet etter at Google kjøpte Motorola i 2011, noe som gjorde at Google arvet en rekke patentsøksmål som Motorola hadde levert mot Apple, og som igjen utløste motsøksmål fra Apple.

Siden den gang har Google og Apple vært fastlåst i et tyvetalls søksmål og motsøksmål, men nå kan avisen The Wall Street Journal melde at de to giganten har foretatt et noe uventet valg, nemlig å slutte fred med hverandre.

Dropper alle søksmål

I en felles uttalelse har begge selskapene bekreftet at de herved dropper alle søksmålene mot hverandre, men ikke bare det. Apple og Google ønsker også nå å samarbeide om å få i gang reformer i deler av patentsystemet, men uten å presisere dette ytterligere.

Samtidig gjorde selskapene det imidlertid klart at avtalen om å droppe søksmålene ikke omfatter lisensiering av hverandres patenter, som altså betyr at de fremdeles ønsker å beskytte sine respektive eiendommer.

For øvrig er Apple også involvert i langvarige juridiske konflikter med Samsung, som lager mesteparten av mobiltelefonene med Googles operativsystem Android. I disse konfliktene skal Google ofte være nevnt, men den nye avtalen mellom Google og Apple skal visstnok ikke ha noen konsekvenser for sakene som pågår mellom Samsung og Apple.

Google har lenge ønsket å komme patentsøksmålene til livs: Vil bli kvitt de såkalte patenttrollene »

Mer om
annonse