Til hovedinnhold

Netflix har passert HBO – i alle fall på ett felt

Nykommeren drar inn flere klingende mynter enn den gamle ringreven.

Netflix, HBO, Shutterstock/ Tang Yan Song

Netflix startet opprinnelig som en nettbasert DVD-utleietjeneste like før årtusenskiftet, men et par år senere begynte de å levere filmer og TV-serier direkte over bredbåndslinjen. Spesielt de siste årene har denne satsningen gjort selskapet til en godt kjent aktør både ute i verden og her til lands.

Skal vi tro Netflix-overhodet selv, Reed Hastings, drar selskapet nå for første gang inn flere penger på abonnementer enn hovedkonkurrenten deres, HBO.

Har passert HBO

Det var gjennom sin Facebook-profil Hastings kunne fortelle av at Netflix nå henter hele 1,146 milliarder dollar i omsetning fra sine strømmeabonnementer. Dette er fem millioner dollar mer enn HBO angivelig får inn fra sine kunder.

Ifølge Netflix' siste kvartalsrapport, som ble lagt frem i juli, har de nå over 50 millioner kunder på verdensbasis.

Hastings innrømmer at konkurrenten fortsatt tjener mer penger enn dem, et faktum han nok bare må innfinne seg med foreløpig. Over 130 millioner abonnenter betaler dessuten for å få servert HBOs velkjente serier, som for eksempel Game of Thrones og True Blood – så selskapet har også betydelig mange flere kunder enn Netflix samlet sett.

Det at HBO fortsatt ligger ett stykke foran på disse områdene virker likevel ikke å skremme Hastings. Han melder i samme Facebook-status at han er beæret over å konkurrere med en så sterk aktør, som attpåtil har vunnet flere gjeve priser enn hans eget selskap.

Netflix er likevel på offensiven. Egenproduserte serier, som «Orange is the New Black» og Emmy-vinneren «House of Cards», skal bare være starten.

Manglende medvind for HBO Nordic

Selv om HBO fortsatt er størst, skal vi ikke lenger tilbake enn en uke for å finne grunn til at selskapet bør uroe seg. Da ble det nemlig kjent at HBO Nordic, som leverer HBOs strømmeserier til de nordiske landene på lisens, enda ikke har fått et godt moment i det nordiske markedet.

Mens Netflix i dag har en abonnementsbase på 390 000 i Norge, kan HBO ikke en gang måle seg med disse tallene om de legger sammen tallene for hele Norden. Bare 380 000 av oss nordboere har nemlig valgt å bla opp for tjenesten deres, snart halvannet år etter lanseringen.

Netflix lar piratene bestemme innholdet:
Mener torrent-aktiviteten viser hva folk vil ha »

(Kilde: Ars Technica)

annonse