Til hovedinnhold

Google lar deg betale med Glass

Integrerer mobil lommebok i sin nye smartbrille.

Google skal være i gang med å integrere den digitale lommeboken Google Wallet med Google Glass. Dermed kan du overføre penger til vennene dine med brillene.

Google tester i disse dager en løsning som skal la Google Glass-brukerne overføre penger ved hjelp av talekommandoen «send money». Foreløpig tester Google funksjonen internt, men med intensjonen om å lansere i nær fremtid, skriver Tech Crunch.

For å installere lommebok-programvaren (Google kaller Glass-programvare for glassware), må man være pålogget Googles interne nettverk.

Løsningen vil være relativt lik den Google allerede har rullet ut for Gmail-brukere. Google tar 2,9 prosent eller 30 cent av alle transaksjoner, avhengig av hva som gir det høyeste gebyret.

Les mer: Disse slåss om din mobile lommebok

Tidlig ute med betalingsløsning

Google var tidlig ute med sin betalingsløsning Google Wallet. Siden lanseringen i 2011 er løsningen stadig blitt utvidet og forbedret. Løsningen støtter NFC og Kontaktløs betaling, i tillegg til at den gir Gmail-brukere muligheten til å overføre penger til hverandre.

Google Wallet er foreløpig bare tilgjengelig i USA. Det er ikke kjent når Google eventuelt planlegger å utvide satsingen til flere områder.

I mellomtiden fortsetter kappløpet om nordmenns og europeeres digitale lommebøker. Her hjemme har mCash allerede lansert, mens DnB og Telenor vil lansere sin fellesløsning Valyou før sommeren. Internasjonalt kaster blant annet giganter som Visa mastercard og IT-kjempen Tieto seg på bølgen. Også Apple har signalisert at de arbeider med en betalingsløsning.

Les mer: Disse får kjøpe Google Glass

Kilde: Tech Crunch

annonse