Tek.no

Nyhet

Stenger døra for alle uten nyeste versjon

Microsoft tror dette vil føre flere over til nyere versjoner av nettleseren.

Microsoft, Shutterstock/ Africa Studio

Microsoft melder stadig om nye sikkerhetshull i deres nettleser, Internet Explorer. Ofte er samtlige av IE-versjonene, fra og med versjon 6 til og med 11, utsatt.

Oppgaven med å tette disse sikkerhetshullene tar mange ressurser og koster selskapet store summer hver gang de oppdages. Nå har Microsoft sett seg lei på den lange produktstøtten og de trege kundene sine som ikke oppdaterer nettleseren sin.

Støtter bare den nyeste versjonen

Av den grunn har selskapet bestemt seg for å avslutte bandasjeringen av samtlige versjoner av sin nettleser som ikke er den til enhver tid nyeste tilgjengelige for operativsystemet du bruker.

Det betyr at trusler og skadevare som utnytter hull i selskapets nettlesere med versjonsnummer 6, 7 og 8, fra og med 16. januar 2016 får herje fritt. Microsoft vil verken gi ut fikser eller oppdateringer etter denne datoen.

Windows Vista-brukere er med dette nødt til å oppdatere til versjon 9, og Windows 7- og 8-brukere til versjon 11, som er de respektive operativsystemenes seneste nettlesere.

Støtten for Windows XP, og dermed også dens nettlesere, er allerede faset ut.

Bedrifter trenger ikke frykte

Mange bedrifter har applikasjoner og systemer som kun er kompatible med – og avhengige av – eldre versjoner av Microsofts nettlesere. Bedriftene må ifølge Microsoft også belage seg på å oppgradere til den nyeste tilgjengelige versjonen, men skal ikke ha noe å frykte. Microsoft har nemlig laget egne verktøy for de støttede nettleserene som skal sikre fortsatt kompatibilitet for programvare som er avhengig av Internet Explorer versjon 6 – 8.

I tillegg til at brukere med de nyeste nettleserne får en sikrere Internett-hverdag, ønsker også Microsoft at brukere skal oppgradere nettleseren sin for å få se hvor mye raskere nettleseren deres har blitt i de siste versjonene.

Lurer du på hvilken nettleser som er den raskeste?
Tek Ekstra-medlemmer kan finne det ut her »
Ikke medlem? Prøv gratis i én måned »

(Kilder: MSDN, Ars Technica, Engadget)

Les også
Dette er den kjappeste nettleseren
Les også
Alvorlig sikkerhetshull i alle versjoner av Internet Explorer
Les også
Så mye vet Google om deg
Les også
Bruk 5 minutter – slipp å huske passord igjen
annonse