Til hovedinnhold

Gaming

NyhetNorsk filmtjeneste kommer på Xbox 360

Comoyo kommer på Xbox 360

Telenor-eid filmstreamingtjeneste har signert en avtale med Microsoft.

Comoyo

I fjor høst ble den Telenor-eide streamingtjenesten for filmer og TV-programmer, Comoyo, sluppet i åpen beta. Folkene bak Comoyo har ikke ligget på latsiden siden den gang, og annonserer nå at de har inngått en viktig avtale med Microsoft.

Under årets E3-messe i Los Angeles kom det blant annet frem at Microsofts spillkonsoll, Xbox 360, vil få en egen musikktjeneste ved navn «Xbox Music». Microsoft begrenser seg ikke til bare musikk, og et samarbeid med Comoyo betyr at norske forbrukere også vil få tilgang til filmer og TV-programmer via spillkonsollen sin.

Ulike plattformer

Sven Thaulow.Foto: Comoyo

– Avtalen med Microsoft er en milepæl. Xbox 360 har en stor brukergruppe og en sterk posisjon i markedet. Nå vil enda flere få glede av Comoyos film- og TV-innhold. Det er selvsagt ekstremt viktig for oss, forteller Sven Thaulow, daglig leder i Comoyo, i en pressemelding. Han fortsetter:

– Ved å levere Comoyos innhold på Xbox 360 tar vi steget fra PC-en og over på en ny plattform. Vi demonstrerer at Comoyo er tilpasset ulike plattformer. Xbox 360 er perfekt for å realisere Comoyos ambisjon om å gjøre det enkelt for kundene å få tilgang til det innholdet de ønsker.

Økt sammensmelting

Digitalisering og sammensmelting av tradisjonelt adskilte plattformer er en stadig økende trend. Det skal ikke lenger spille noen rolle om du vil se en film på TV-en, PC-en, smarttelefonen eller et nettbrett, og de aller fleste tjenestene på markedet i dag sikter mot en felles, nettskybasert løsning på tvers av disse plattformene. Microsoft er heller ikke noe unntak:

– Vi er veldig begeistret for partnerskapet med Comoyo, som bringer nytt og unikt innhold fra de beste innholdsleverandørene til våre brukere, sier Petter Merok i Microsoft.

Microsofts egen videotjeneste på Xbox 360, Zune Video, blir videre erstattet med «Xbox Video». Xbox 360 har mange konkurrerende videotjenester på plattformen sin, og bare i år vil det dukke opp 35 nye tjenester. Ikke alle er tilgjengelig i Norge, men én av de mest populære, Netflix, kommer antakelig til Norge i år.

Avtalen mellom Comoyo og Microsoft ble nylig signert og arbeidet med den tekniske tilpasningen har startet.

Uviss lanseringsdato

Det er foreløpig ikke klart nøyaktig når innholdet fra Comoyo blir tilgjengelig på Xbox 360, men begge selskapene ønsker imidlertid å få løsningen på plass så fort som mulig.

Prisene hos Comoyo ligger på 39 kroner for filmer med SD-oppløsning og 59 kroner for filmer med HD-oppløsning. Du vil da ha filmen tilgjengelig i 24 timer.

Bli vår fan på Facebook!

Comoyo finner du på Comoyo.com.

(Kilde: Pressemelding)

annonse