Nyhet

iPhone-skjermen kan få "airbag"

Apple søker patent på løsning som skal forhindre knust skjerm.

En knust mobilskjerm er blant de vanligste problemene vi har med en telefon, og Apples iPhone er intet unntak på dette området. Faktisk har flere påpekt hvor lite som skal til før iPhone-skjermen får seg et kakk.

Den amerikanske mobilprodusenten jobber tilsynelatende med å finne en ny løsning som skal forhindre at glasset slår sprekker på fremtidige modeller av iPhone, ifølge Phone Arena.

De har søkt patent på et system der en sensor aktiverer et lag med eksempelvis polymer, gele eller skum som ligger i en pute under skjermen. Dette skal dempe belastningen på skjermen dersom telefonen mistes i bakken. Apple beskriver alternativt en luftpute med en slags væske som gjør at den blåser seg opp, litt på samme måte som en airbag, i patentsøknaden.

Patenten er foreløpig ikke godkjent. Hvorvidt vi noen gang vil se en slik patent bli tatt i bruk i noen av Apples produkter er heller ikke sikkert. Dette viser derimot at mobilprodusentene tenker i andre baner enn kun å forsterke glasset som beskytter skjermen i fremtiden.

Les også: iPhone 4 knuser nær dobbelt så ofte

Hva tenker du om Apples airbag-design? Kommenter i forumet nederst på siden.

(Kilder:Phone Arena)

Les også
Her er en airbag for smarttelefonen
annonse