Tek.no

Nyhet

LG lager sin egen systembrikke

Mobilprodusenten vil konkurrere mot Samsung og Apple.

Texas Instruments
Finn Jarle Kvalheim
4 Des 2012 15:36
Motorola Razr bruker systembrikken TI OMAP 4430.

I smarttelefonens barndom ble systembrikkene som drev mobilene laget av et utvalg selskaper som for en stor del ikke drev med mobilproduksjon selv. I dag er det stadig flere mobilprodusenter som lager sine egne systembrikker, og nå hevdes det at også LG er i ferd med å utvikle sine egne brikker.

Det er nettstedet Korea Times som melder at LG har satt 900 brikkedesignere på oppgaven. Brikken skal etter alt å dømme lanseres på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas på nyåret.

Går i gigantenes fotspor

Brikken det skal dreie seg om er basert på ARMs Cortex A15-design, og vil bli produsert på 28 nanometers teknologi hos TSMC.

Hvis dette stemmer er LG på vei til å gjøre det samme som både Samsung, Apple – og nå nylig, Huawei, har gjort før dem.

Les også:

Det er stadig flere mobilprodusenter som har én eller flere telefoner i utvalget sitt med egenutviklede systembrikker. Så langt bruker de aller fleste mobilprodusentene, foruten Apple, også brikker fra tradisjonelle brikkeprodusenter som Qualcomm og Texas Instruments.

I tillegg fins det to aktører som er relativt nye i mobilsammenheng. Både Nvidia og Intel produserer systembrikker. Nvidia er allerede tungt inne i mobilverdenen med sine Tegra-brikker, og Intel forsøker for tiden å få innpass for sine Atom-baserte systembrikker.

Texas Instruments er i «skvis»

Endringen i markedet er imidlertid ikke uten konsekvenser. Texas Instruments har allerede kommet i skvis mellom Qualcomm og Samsung, og har varslet store oppsigelser i avdelingene som utvikler og produserer de mobile systembrikkene i OMAP-serien.

Totalt skal det spares hele 450 millioner dollar, eller 2,6 milliarder kroner, og analytikere spekulerer i om Texas Instruments er i ferd med å selge hele mobildivisjonen.

Les også: Gir opp mobiltelefoner og nettbrett

Fordelen ved å lage sine egne systembrikker er at både resten av telefonen, og programvaren som kjører på den, kan skreddersys i enda større grad enn med standardløsninger. Dermed kan mobilprodusentene få absolutt maksimalt ut av hver brikke.

Mobilen.no er til stede på CES i januar, og holder deg oppdatert på det som blir avduket fra LG og de andre mobilprodusentene.

(Kilde: bgr.com)

Les også
Gir opp mobiltelefoner og nettbrett
Les også
– Nei, vi trekker oss ikke fra mobilbransjen
Les også
Nå gir Texas Instruments seg på mobilfronten
annonse

Les også