Til hovedinnhold

Gaming

NyhetDatamaskin lager spill på egen hånd

Datamaskin lager dataspill på egen hånd

"Angelina" spyr ut et nytt spill hvert tiende minutt.

Møt Angelina. Hun er en kunstig intelligens som tilbringer tiden sin med å lage dataspill for oss. Helt fra bunn av og uten hjelp fra andre.

Angelina står for "A Novel Game-Evolving Labrat I've Named ANGELINA" og er skapt av doktorgradstipendiaten Michael Cook ved Imperial College i Storbritannia.

Hvert tiende minutt

Angelina bryter ned spillutviklingen i flere underoppgaver, før hun lager dem hver for seg og deretter setter dem sammen igjen til et fullverdig spill. Datamaskinen har skapt haugevis av spill, og har ofte produsert en ny tittel hvert tiende minutt. Det er verdt å merke seg at mange av disse ikke er spillbare.

De tre underoppgavene består av kart, utforming og regelverk. Kartet bestemmer hvor du kan og ikke kan gå, mens utformingen lager ulike enheter i verdenen og definerer selve spilleren. Regelverket avgjør hvordan dine hindringer skal bevege seg.

– Som evolusjonen

– Akkurat som evolusjon i naturen er ikke prosessen bevisst den helhetlige retningen den beveger seg i, sier Cook. – På hvert steg vurderer Angelina underoppgaver, og alt den kan gjøre er å velge det beste for de individuelle oppgavene og kombinere egenskapene for å lage et nytt spill.

Selv om Angelina bare lager spill for øyeblikket, er mulighetene til denne typen kunstig intelligens mange. Matematikk, grafisk design og andre områder kan dra fordeler av en datamaskin som dette.

Sjekk ut spillene til Angelina hos Games by Angelina.

Her er en video av et Space Invaders-aktig spill Angelina har skapt:

(Kilde: Ars Technica)

annonse