Til hovedinnhold

Nvidia slipper egen spillmaskin

Android-baserte Project Shield bruker nytt Tegra 4-brikkesett.

Under helgens årlige CES-konferanse avduket grafikkgiganten Nvidia at de kommer til å lansere en ny håndholdt konsoll. Dette melder Polygon og Engadget.

Ny tegra-brikke

Den Android-baserte konsollen går under navnet Project Shield, og kunne under demonstrasjonen sparke fra seg med spenstig grafikk i en teknologidemo kodet i Unreal Enigne 4. Project Shield kjører på Nvidias nye Tegra 4-brikkesett, en merkevare de fleste kjenner fra mobilmarkedet.

Nvidia koblet seg til nettbutikken TegraZone under presentasjonen og viste ytterligere frem konsollens muskler ved å fyre opp hugg-og-slå-spillet Blood Sword: Sword of Ruin og boksespillet Real Boxing. I tillegg fikk tilskuerne se en utgave av mech-spillet Hawken til enheten.

Høye oppløsninger

Nvidias nye håndholdte konsoll er bygd inn i det som minner om en Xbox 360-kontroller, med en flippskjerm på fem tommer. Denne berøringsskjermen byr på en oppløsning på 720p med 294 punkter per tomme (dpi). Til sammenligning har Sonys PS Vita en femtommersskjerm med en dpi på 220, og kan dytte ut en oppløsning på 544p.

Den lille krabaten skal også kunne vise oppløsninger på over 4K om den knyttes til en TV via HDMI. I tillegg skal den håndholdte konsollen ha støtte for å koble seg til og strømme spill fra PCer som inneholder grafikkortserien GeForce GTX over lokalnett. Dette betyr at blant annet Steam-katalogen vil være tilgjengelig for alle som har en slik strømmingsmulighet. For å demonstrere dette viste teknologigiganten frem Need for Speed: Most Wanted og Assassin’s Creed III.

Project Shield skilter med en USB-inngang, micro-SD-inngang og en høretelefonport. Batteritiden skal etter sigende være på mellom fem og ti timer i spill, og Nvidia lover at enhetens innebygde lydsystem skal være på høyde med portable Jambox-høytalere.

Planen er å slippe konsollen i løpet av 2013s andre kvartal i Amerika og Canada, mens resten av verden følger på etter hvert. For tiden er arbeidet med konsollen i en betatestfase. Nvidia har ikke frigitt prisinformasjon enda.

Ouya-konkurrent?

Project Shield-avdukingen kommer mens spillverdenen holder pusten og venter på nye konsollannonseringer fra markedsgigantene Sony og Microsoft. I tillegg jobber firmaet Boxer8 med Android-konsollen Ouya, som fikk mye oppmerksomhet i 2012 etter en knallsterk Kickstarter-kampanje. Ouya skal koste omlag 600 kroner når den kommer, og skal benytte seg av Tegra 4-forløperen Tegra 3. De som støttet Kickstarter-kampanjen skal etter sigende få tilgang til utvikleverktøy, og litt av planen er å skape et lett utviklermiljø.

Valve jobber også med maskinvare, men holder istedet en knapp på Linux. Steam-giganten har gjentatte ganger ymtet frempå at de har planer om å slippe en ferdig-PC som kan kjøre Steam i løpet av året. Så langt vet man svært lite om hva dette egentlig betyr, men det er ventet at den såkalte Steam-boksen skal ha et mer lukket miljø enn den gjengse PC.

Les også: Ny spillmaskin samlet 2 millioner dollar på under 24 timer

Lik oss på Facebook du også.

annonse