Telenor lager avansert mobil-lommebok

Nå er det ikke lenger bare penger du skal kunne ha i den elektroniske lommeboken.

Dette er NFC

NFC, Near Field Communication, er en metode for å overføre data trådløst over korte avstander. Mange nye mobiltelefoner har en NFC-brikke, som gjør det mulig å overføre data mellom to mobiler ved å holde dem mot hverandre. NFC lar deg også bruke telefonen til blant annet betaling eller som nøkkelkort på hoteller.

I fjor gikk Telenor og DNB Nor sammen om å teste ut såkalt kontaktløs mobilbetaling basert på NFC, en løsning som kalles Tap2Pay. Løsningen har falt i smak blant testbrukerne, og i januar rapporterte selskapene at hele 97 prosent av testbrukerne ønsket å ta i bruk løsningen når den ble tilgjengelig.

Les også: Nå kan du ta betalt med kort på mobilen

Men før løsningen blir tilgjengelig for andre enn noen få utvalgte, ønsker Telenor å få på plass en mer omfattende løsning for mobil lommebok. Den elektroniske lommeboken skal ikke bare fungere som betalingsløsning, men også ta vare på andre ting man pleier å ha i en vanlig lommebok. Det skriver bransjenettstedet Inside Telecom.

Slutt på å glemme gavekortene hjemme

Eksempler på ting du skal kunne ha i lommeboken er kuponger, kredittnotaer, lojalitetskort, gavekort og bonuskuponger.

– Mobillommeboken tar vare på alt dette, sånn at du automatisk kan bruke den neste gang du er i butikken, i stedet for å glemme at en har dem, sier Telenors leder for produkt- og forretningsutvikling Bjørn Ivar Moen til Inside Telecom.

Betalingsløsningen vil bli lansert i første kvartal 2013. For å kunne bruke funksjonen må man være kunde hos både Telenor og DNB Nor, og man må ifølge DinSide møte opp fysisk i banken for å få aktivert funksjonen på SIM-kortet. Noen må også få tilsendt nytt SIM-kort.

Les også: Superenkel mobilbetaling på vei

(Kilde: Inside Telecom og DinSide)

Les også
Mobilen blir sidestilt med bankkort
Les også
Send presangen rett til mobilen
Les også
Nå kan du bruke mobilen som flybillett
Les også
Slik virker Sonys NFC-brikker
annonse