Til hovedinnhold

Nå får du kontroll over Google

Mange har en gang sittet på en sliten nettkafé, eller for den saks skyld en topp moderne, og sjekket mailen kjapt for å kunne printe ut noe informasjon, eller kun se om det har kommet inn noe viktig. Ofte står det venner og familie på utsiden som gjerne vil videre på ferien, og det er fort gjort å glemme å logge av mailen før du løper ut. Det er ikke spesielt morsomt når du plutselig ser at fremmede mennesker har vært inne og lest din personlige mail. Bare tanken på det kan være skremmende for mange. Nå vil Google gi deg full kontroll over din konto hos dem.
Fjernstyr din konto
Ifølge Techcrunch får du nemlig nå muligheten til å fjernstyre kontoer som er åpne via en hvilken som helst annen maskin. Den nye informasjonen kommer frem i bunnen av din mailkonto. Her får du både informasjon om sist du brukte din konto, og hvor mange andre nettverkstilkoblinger som er koblet til. Du kan så velge å logge av alle andre maskiner som er inne. Google selv sier de med dette ønsker å gi deg større kontroll over ditt personvern.
- Din Gmail-konto kan inneholde mye personlig informasjon. Alt fra bankinformasjon til kjærlighetsbrev. Dette er e-post som jeg er sikker på at du ikke ønsker at alle andre mennesker skal se. Vi forstår hvor viktig din Gmail-konto er, så vi gir deg derfor en ny mulighet for kontroll. Med den nye funksjonen kan du nå få oversikt over dine siste handlinger på kontoen og logge deg av via andre maskiner, skriver Erwin D'Souza, ingeniør hos Google, på den offisielle bloggen for Gmail.
Artikkelen fortsetter under bildet.


Nederst på din Gmail-konto kan du nå se om flere enn deg selv er logget på.
Kontroller din aktivitet
Samtidig som du kan logge deg enkelt ut av alle åpne påloggede kontoer får du også god kontroll over den siste aktiviteten på din konto. Google gir deg detaljene over når, hvor og hvordan du sist var logget på din konto. Via dette kan du selv sjekke om andre enn deg selv har vært inne på din konto.


Google gir deg oversikten over dine siste påloggninger på Gmail.
- Vi hos Google er opptatt av sikkerheten og personvernet til våre brukere. Med denne tjenesten så vil brukere av Gmail ha muligheten til å overvåke og ivareta sikkerheten på sin konto med større presisjon, forklarer Jon Steinback, PR-ansvarlig i Google Europa.
Google har lenge vært under kritikk for at de analyserer brukernes informasjon i markedsøyemed, flere mener dette er et overtramp av personvernet. Google selv påpeker at de ikke manuelt leser brukernes e-post og at dette står klart beskrevet i brukeravtalen som Googles brukere takker ja til. Med denne siste utvidelsen av sin mailtjeneste kan Google i det minste påpeke ovenfor sine kritikere at de tar steg for å beskytte sine brukeres informasjon fra fremmede personer. Dette personer som ikke nødvendigvis begrenser seg til å bruke informasjonen de finner i markedsøyemed.

Mer om
annonse