Til hovedinnhold
Nyhet– Verdens største flertrykksskjerm

– Verdens største flertrykksskjerm

Perceptive Pixel viser 82 tommer stor LCD.

Perceptive Pixel har solid erfaring innen flertrykksskjermteknologi, og nå viser de frem en LCD-skjerm på hele 82 tommer med slike egenskaper.

Skjermen er hovedsaklig ment for bruk innen for eksempel nyhetsformidling i TV-bransjen, ved møter og konferanser i forretningssektoren, klasserom og i kommandorom hos militære byråer.

Kapasitiv flertrykk

82-tommeren er seks tommer dyp, har en oppløsning på Full HD 1080p og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Responstiden på flertrykksteknologien er på under én ms – noe som skal gjøre skjermen uproblematisk å bruke i de fleste situasjoner.

Selskapet hevder at skjermen er "verdens største av sitt slag", men de står også bak en DLP-modell på 88 tommer for de som vil ha det større. 82-tommeren bruker riktignok ikke bakprojeksjon eller infrarød teknologi, og er således den største av sitt slag til å utnytte såkalt kapasitiv flertrykksteknologi.

Pris og tilgjengelighet

Den 82 tommer store LCD-flertrykksskjermen fra Perceptiv Pixel blir vist frem på årets Siggraph-konferanse og -messe i Vancouver, frem til 11. august.

Prisnivå er ennå ikke kjent, men skjermen vil som nevnt først og fremst være aktuell for bedrifter og større institusjoner, fremfor privatpersoner. Det er mulig å bestille skjermen hos Perceptive Pixel i skrivende stund.

(Kilder: Engadget, Gizmodo)

annonse