Her har du fem nyttige apps
Nyhetsjunkie, musiker eller togpassasjer? Sjekk disse app-ene.
Applikasjonsbutikkene fylles stadig opp, og vi har funnet fra fem applikasjoner som kan gjøre hverdagen litt lettere og interessant ved hjelp av mobiltelefonen.
Read It Later
De fleste av oss har opplevd å finne en eller flere artikler på nettet som vi gjerne skulle ha lest, men så kommer til kort og artikkelen går i glemmeboka. Med Read It Later kan du enkelt lagre de artiklene du ikke rakk å lese på telefonen slik at du kan lese de senere også uten å være tilkoblet internett.
Dette er en god applikasjon når du har noen minutter å slå hjel som for eksempel hvis du sitter på toget eller bussen. Da kan du dra opp tidligere nettartikler du ikke har rukket å lese tidligere. Dette gjør også at du slipper å bokmerke sider du kun har tenkt til å lese en gang.
Programmet støtter de aller fleste nettleserne, og har en enkel forklaring på hvordan du går fram når du skal lagre en nettside fra en av disse. Du får også muligheten til å lese artiklene i en egen visning som gjør at artiklene blir tilpasset skjermen best mulig.
Read It Later kommer til både Android, iOS, WebOS, og har både en gratis- og en betalingsversjon. Den sistnevnte gir deg ikke mye ekstra, så vi kan fint anbefale gratisversjonen. Faktisk kan du gjøre nesten nøyaktiv det samme i gratisversjonen som i den som koster penger, så du kan like gjerne spare de 15-16 kronene Pro-utgaven koster. Alt i alt en svært nyttig applikasjon.
Pulse News
Denne RSS-leseren gir deg et svært pent og oversiktlig bilde over nyhetene du interesserer deg for. Det er enkelt å legge inn nye nettsteder programmet henter nyheter fra, og det hele går raskt og effektivt.
Du kan også lage forskjellige sider som inneholder ulike nyheter. For eksempel kan du lage en for teknologi, en for sport eller en for rene nyheter. Når du tykker på den nyheten du vil lese får du opp hovedpunktene i artikkelen, og du kan derfra velge om du vil lese hele eller ei.
Pulse News er gratis og kommer til både Android- og iOS-enheter. Dette er en god applikasjon for alle som liker å ha oversikt over hva som skjer i verden samtidig som du får muligheten til å organisere nyhetene slik du selv ønsker.
gStrings
Er du en av de mange som er glad i å spille gitar? Da er dette en applikasjon som kan passe deg godt. gStrings er en digital gitarstemmer som utnytter både mikrofonen og høyttaleren i telefonen din for å gjøre stemmingen til en lek.
Hvis du har vært borti andre gitarstemmere som du gjerne kjøper på musikkforretninger, fungerer denne på samme måten. Du kan velge å høre tonene eller spille en tone fra instrumentet og applikasjonen vil fortelle deg hvor nærme den tonen du er ute etter du egentlig er så du kan justere der etter.
Du kan velge mellom en rekke utseender slik at du kan bestemme selv hvordan den skal se ut. Den er også optimalisert for stemming av fiolin, bass og ukulele i tillegg til gitar.
Applikasjonen er til Android og kommer i både en betalings- og en gratisversjon, og skillet her er egentlig bare at den som koster penger kommer uten reklame. En smart liten applikasjon for alle dere musikere der ute.
Foursquare
Denne applikasjonen fokuserer på en ting, og det gjør den godt, nemlig utforsking. Så fort du har opprettet en konto kan du søke etter venner fra for eksempel Twitter og Facebook for å se hvem andre som bruker applikasjonen. Du kan derfra se hvor de har sjekket inn og hva de eventuelt har å si om stedene de har vært.
Foursquare er en morsom applikasjon som gir deg informasjon om stedene rundt deg. Du finner alt fra matvarebutikken til barer og konsertscener hvor folk ofte har lagt igjen en mening eller et tips. Ettersom du sjekker inn på flere og flere steder får du utforskelsespoeng, og hvis du er den som har sjekket inn flest ganger på et sted blir du "borgemesteren" av stedet.
Dette kan gi deg gode tilbud fra disse stedene, også første gang du sjekker inn. Videre får du diverse prestasjonspriser etter hvor mye du bruker programmet. Det beste med denne applikasjonen er alle erfaringene det er å finne fra de mange stedene folk besøker. Kartene du får opp er også godt detaljerte så dette er absolutt et nyttig program både for hjemstedet ditt og når du kommer til nye steder.
Det er faktisk overraskende hvor mange steder som er registrert, noe som også kommer av du selv kan legge inn et sted hvis det skulle mangle. Foursquare er gratis, men du er veldig avhengig av å kunne bruke internett på mobilen. Applikasjonen kommer til både iOS, Android, Symbian, WebOS samt Blackberry OS og kan lastes ned fra deres respektive applikasjonsbutikker.
NSB
Vi fortalte tidligere i år at NSB jobber med muligheten for å kjøpe togbillett via en applikasjon på mobiltelefonen. Dette er fortsatt ikke mulig, men deres applikasjon er fortsatt verdt å merke seg for alle som tar tog.
Du kan fortsatt se rutetider og søke opp ruter over hele landet, noe som kan være nyttig for svært mange. I tillegg får du oversikt over viktige meldinger rundt tognettet som stengte linjer, omkjøringer via busser og lignende. Ellers ser selve applikasjonen svært bra ut, og tilbyr god oversikt over togtrafikken.
Du kan også komme i kontakt med kundeservice for nærmere informasjon om det du lurer på, samt legge inn favoritter og få oversikt over de sist brukte rutetidene dine. Applikasjonen gir deg også mulighet for å se når periodebilletten din går ut så du kan ha kontroll på når den må fornyes.
NSBs applikasjon er tilgjengelig gratis til både iOS- og Android-enheter og kan lastes ned fra Android Market og App Store.