Til hovedinnhold

Firefox tilgjengelig for Maemo 5

Eiere av Nokias nettbrett mobiltelefon N900 kan nå glede seg. Firefox for Mobile er ferdig for Maemo 5. I den nye versjonen av mobil-Firefox finnes flere av funksjonene man ser i storebroren for PC.

Les test av N900 her

Ny funksjonalitet

I tillegg til de vanlige funksjonene finner man også en del mobilspesifikke funksjoner. Weave Sync er en funksjon som lar brukeren synkronisere surfeopplevelsen på en vanlig datamaskin til mobiltelefonen. Favoritter, besøkte sider og åpne faner venter klare på telefonen idet man forlater datamaskinen.

I tillegg har Mozilla døpt om adresselinjen. I mobilversjonen av Firefox heter den intet mindre enn Awesome Bar. Den gjør mye av det samme som man har kommet til å forvente på en datamaskin. Automatisk søk ved inntasting av ord, den husker sider man har besøkt eller lagt til som favoritter.

Automatiske oppdateringer og installerbare tilleggsfunksjoner er også en del av Firefox på N900.

Android neste

I dag meldes det også at utvikling er i gang for Firefox på Android. Planen er at en svært enkel utgave som er i stand til å vise nettsider, men ikke har stort fler funksjoner enn det, skal gjøres tilgjengelig i februar.

Før man spretter sprudlevannet er det dog på sin plass å si at den tidlige utgaven som dukker opp i februar vil være for utviklere. Tidligste versjon av Firefox for Android er altså fortsatt noen måneder unna for sluttbrukerne.

I mellomtiden kan Opera Mini være et alternativ for Android-brukere som er eventyrlystne eller misfornøyde med den innebygde nettleseren.

(Kilder: blog.mozilla.com, softpedia.com)

Les også
Ny Firefox- beta til Android og Maemo
Les også
Android fikk mest blest i 2009
Les også
Nokia og Intel med ny mobilplattform
Les også
Se Xperia X1 kjøre Android
Les også
Endelig HTC Sense til Magic
Les også
Android og Maemo på samme telefon
Les også
Nokia N900
annonse