Til hovedinnhold

Ring gratis i et kvarter til hele verden

Jordkloden er ikke lenger så stor, i alle fall ikke når det gjelder å holde kontakten. Blar du gjennom Facebook-kontaktene dine er det for eksempel stor sannsynlighet for at noen av dem ikke bor i Norge.

Det er dessuten nokså vanlig at nordmenn ferierer, studerer eller pensjonerer seg i utlandet, og hvis det gjelder noen med nær tilknytning til deg kan det være du har behov for å ringe dem en gang i blant.

Enkelte vanlige operatører, som Lebara, Lyca Mobile eller Tele2s Amigos-satsning, gir deg ekstra gode priser på samtaler til utlandet, men dette er som regel mest lønnsomt hvis kontakten på tvers av landegrensene er hyppigere enn mobilbruken her i Norge.

IP-telefonitjenesten Vopium fungerer på en litt annen måte. Du bruker ditt vanlige SIM-kort, laster ned et program til din mobil. For samtalene betaler du lokal takst i Norge, samt et nokså beskjedent påslag per minutt til alle verdens land. Det fungerer slik at samtalen din kobles til nærmeste mobilmast via mobilnettet, før den samme samtalen omdirigeres via internett til destinasjonslandet.

- Selv med en eldre mobil kan du spare mye på å holde kontakten med de du er glad i som har dratt på ferie. For eksempel koster det med Vopium kun få øre i minuttet å ringe fra Norge til foreldrenes hotellrom, hvor som helst i Europa, sier Tanveer Sharif, administrerende direktør i Vopium.

Er du selv på reise i utlandet kan du ringe hjem til Norge helt gratis, forutsatt at både du og den du ringer er Vopium-kunder og er tilkoblet et trådløst nettverk.

- Vi opplever at flere og flere bruker Vopium til å ringe billig hjem til Norge via PC-en eller mobiltelefoner med innebygget WiFi-nettverk. Hvis du velger å ringe hjem til kjæresten eller familien, som også har Vopium på PC-en eller bruker smartphone i en WiFi-sone, er det faktisk helt gratis, sier Sharif.
 

15 minutter gratis
Det danske selskapet vant 2009 European Mobile VoIP Award som deles ut av anerkjente Frost & Sullivan, og har helt klart tilført noe nytt på mobilmarkedet. Nå vil de lokke flere brukere til sin tjeneste og gir deg derfor 15 minutters gratis ringetid til hele verden.

Utover gratisminuttene er standardprisene som regel på under to kroner per minutt + lokal mobiltakst til de fleste mobilabonnenter verden. Til fasttelefoner er prisen enda lavere.

En samtale til et iransk mobilnummer koster for eksempel 71 øre per minutt (pluss lokal mobiltakst), mens ringer du til Thailand er påslaget kun 19 øre per minutt. Noe overraskende er det dyrere å ringe til Danmark via Vopium – prisen til en dansk mobilabonnent blir nemlig 1,10 kroner per minutt (pluss lokal takst). Pris per SMS er så vidt vi kan se 64 øre til samtlige land.

I tillegg til internasjonale samtaler og SMS-er gir Vopium deg også mulighet til å kommunisere gratis med venner på Skype, GTalk, MSN, Twitter, og Facebook direkte fra mobilen. 

Fullstendig prisinfo, samt veiledning til hvordan du laster ned Vopiums mobilapplikasjon, finner du på selskapets nettsider.

Alternativene
Nevnte Lebara, Lyca Mobile eller Tele2 Amigo kan være gunstige alternativer til VoIP-tilbudet til Vopium. Disse alternativene er imidlertid neppe like billig dersom du ofte bruker abonnementet ditt til å ringe og sende SMS til norske abonnenter i tillegg. Fordelen med Vopium blir da at du kan velge et abonnement som passer ditt ringemønster i Norge, og bruke Vopium som en tredjeparts tilleggstjeneste for utlandssamtalene dine.

Internasjonale ringekort kan også være et gunstig alternativ.

Network Norway tilbyr sine bedriftskunder tilleggstjenesten Verden, der du for 29 kroner per måned kan ringe for mellom 69 og 99 øre per minutt til 32 land + oppstartsavgift. Dette er også et godt alternativ til Vopium for bedrifter som har mange internasjonale kunder.

Priseksempel mobil til mobil:

USA:

Vopium: 13 øre per minutt (pluss lokal takst)

Lebara Fastpris 199: 89 øre per minutt (startpris 49 øre)

Lyca Mobile: 88 øre per minutt (startpris 68 øre)

Telenor Frihet: 2,49 kroner per minutt (startpris 89 øre)

Tele2 Amigos: 79 øre per minutt (startpris 99 øre)

Network Norway: 69 øre per minutt (startpris 59 øre, forutsetter Verden til 29 kroner/mnd.)

Pakistan:

Vopium: 84 øre per minutt (pluss lokal takst)

Lebara Fastpris 199: 1,19 kroner per minutt (startpris 49 øre)

Lyca Mobile: 78 øre per minutt (startpris 68 øre)

Telenor Frihet: 12,99 kroner per minutt (startpris 89 øre)

Tele2 Amigos: 1,18 kroner per minutt (startpris 99 øre)

Network Norway: 99 øre per minutt (startpris 59 øre, forutsetter Verden til 29 kroner/mnd.)

Mer om
annonse