Tek.no

Nyhet

Glem VGA, DVI og HDMI. USB 3.0 er tingen

Eric Wang Wikstrøm
6 Juni 2011 08:56

Hardware/Taipei: Vincent Chiou, visepresident for en av Asus' skjermavdelinger, er forbeholden, men letter litt på sløret når vi spør ham om noen av betaproduktene Asus holder på med. Han forteller at de først og fremst vises frem på Computex for å få tilbakemeldinger fra besøkende.

Det første produktet er projektoren Asus P1. Den er veldig liten og hendig og myntet på forretningsmenn og firmaer. Projektoren har bare VGA-tilkobling og er tiltenkt bruk med bærbar datamaskin. P1 har DLP-teknologi, en lysteknologi utviklet av Texas Instruments så sent som i 1987. Oppløsningen blir på 1280x800, 200ANSI lysstyrke og sender ut et bilde på mellom 15 og 200 tommer.

Videre er det tre skjermer som fortsatt er under utvikling. Den første er en tilsynelatende normal dataskjerm, før man får vite at den bare kobles til datamaskinen via USB. Det vil si at strømledningen og kabel for videosignal går i søpla. Skjermen bruker USB 3.0 og støtter full HD. For tre år siden solgte Asus en lignende skjerm, da uten full HD og USB 3.0. Vincent sier de har lært av feilene de gjorde den gang, noe som gjør dette produktet enda bedre.

Deretter er det en polarisert 3D-skjerm som kommer fra 20 til 24 tommer. De har full HD-oppløsning, 5ms responstid og støtter HDMI 1.4. Til slutt dreier det seg om en multimediaskjerm hvor du bare plugger USB-minne, HDD eller lignende rett inn i skjermen og skjermen spiller av filene dine. Du kan også koble skjermen til en ruter via ethernet og dermed spille av multimediainnhold trådløst, bl.a. gjennom mobiltelefon som har støtte for DLNA. Skjermen har full hd-oppløsning og en rekke tilkoblingsmuligheter.

Les også
Asus P8Z68-V PRO: Asus P8Z68-V PRO
Les også
Asus ML239H
Les også
Asus jakter på MacBook Air
Les også
Asus Sabertooth P67: Asus Sabertooth P67
annonse

Les også