Nyhet

Apple iPad 2 mistet tronen i skjermtest

Se hvem som tok førsteplassen

De mest populære nettbrettene på markedet blir satt mot hverandre når DisplayMate vil finne ut hvilket av de som faktisk har best skjerm. Hvem tror du vinner?

DisplayMate tok for seg Apple iPad 2, Motorola Xoom, Asus Transformer, Acer Iconia og til slutt Samsung Galaxy Tab 10.1 i sin store skjermtest.

Jevnt i topp

Mange faktorer ble regnet med da Raymond Soneira fra DisplayMate skulle finne den beste nettbrettskjermen. Innsynsvinkel, gjenskinn på skjermglasset, fargemetning, kontrast, lysstyrke, strømbruk og batterilevetid ble alle medregnet, og da kampen var over var det bare to nettbrett som sto igjen; Apples iPad 2 og Samsungs Galaxy Tab 10.1.

Begge nettbrettene lå veldig jevnt i de fleste testene, og selv om Soneira hadde mye fint å si om iPad 2 var det likevel Galaxy Tab 10.1 som stakk av med seieren.

- Galaxy Tab 10.1 var bedre iPad 2 i de fleste kategoriene, så det blir Galaxy Tab som vinner, men bare såvidt. Hadde imidlertid Samsung eller Android innført en innstilling som lar brukere stille på fargestyrke ville Galaxy Tab ha blitt en klar vinner, skriver Soneira i testen sin.

Mye som kan gjøres bedre

Selv om iPad 2 og Galaxy Tab 10.1 var bedre enn de andre nettbrettene, var de ikke foruten noen mangler de også. Soneira skriver at alle nettbrettene hadde noen felles problemer, som de alle bør være klare over. Det mest irriterende skal ha vært de blanke skjermene, som påvirker både lysstyrke og dermed også strømbruk. Hadde skjermen vært mattere hadde ikke baklyset trengt å være like sterkt, og fargemetningen ville vært bedre.

Her en kort kommentar om hvert av nettbrettene som var med i testen:

Apple iPad 2:

God fargegjengivelse og veldig god innsynsvinkel, er noen av hovedpunktene for iPad 2. Et av de største trekkene nettbrettet fikk skal være for det reduserte fargespekteret, noe som blir kompensert for ved å øke fargemetning - et enkelt triks som tydeligvis Galaxy Tab også benytter seg av.

Motorola Xoom:

Skjermen er av lavere kvalitet enn det vi finner i de andre nettbrettene, kombinert med dårlig kalibrering fra fabrikken. Farger og fargemetning var langt dårligere her enn hos de andre deltagerne, og innsynsvinkelen var heller ikke noe å skryte av. Skjermen reflekterte i tillegg utrolig mye lys, noe vi også la merke til i vår test av Xoom-en. Kombinér dette med et dynamisk baklys som gjorde det motsatte av det den burde ha gjort, faller Xoom ned på siste plass i testen.

Asus Transformer:

På lik måte som iPad 2 har også Asus Transformer en IPS LCD-skjerm. Den er imidlertid ikke like lyssterk og velkalibrert som iPad 2, men leverer likevel gode resultater. God kontrast og god fargegjengivelse er nøkkelordene, men grunnet for mye gjenskinn i skjermen kommer den ikke helt opp på toppen. Den ender imidlertid på en tredjeplass.

Acer Iconia:

Denne har også en LCD-skjerm fra den dårligere enden av skalaen, men i motsetning til Motorola Xoom er denne faktisk godt kalibrert. I tillegg hadde den et langt bedre svartnivå enn noen av de andre, men Iconia kommer likevel ikke så veldig høyt på listen.

Samsung Galaxy Tab 10.1:

Dette nettbrettet imponerte i de fleste kategoriene, og var langt bedre enn de andre Android-nettbrettene som var med i testen. Det eneste som skal ha irritert Soneira var den intense fargemetningen, som gjorde at fargene var altfor sterke i forhold til hva de burde ha vært. Hadde det blitt implementert et verktøy for å styre fargemetningen og fargeintensiteten ville det blitt en enda bedre skjerm.

LES OGSÅ:Våre anmeldelser av nettbrett!

(Kilder: displaymate.com via slashgear.com)

annonse