Tek.no

Nyhet

IKKE gjør dette i utlandet

4 Okt 2010 11:45

Det dukker stadig opp historier om nordmenn som har blitt loppet på grunn av mobilbruk i utlandet. Sjokkregningen ligger som oftest som en sur overraskelse i postkassa til den uheldige mobilbruker.

De norske operatørene kan ikke gjøre stort annet enn å advare sine kunder om at mobilbruk i utlandet er dyrt. Svindyrt.

Operatørene har blitt pålagt å varsle kundene når de når en grense på cirka 500 kroner for bruk av datatrafikk, men selv etter at dette ble innført i sommer hører vi stadig om nye sjokkregninger. Ifølge Norstat kan så mange som 2 av 3 gå i fella fordi de ikke sjekker prisene på mobilbruk når de reiser til utlandet.
Størst risiko bærer du med musikk og video-tjenester, som kan bruke svært mye data på kort tid. Det gjorde for eksempel 16-åringen Torbjørn, som fikk regning på 40 000 kroner etter å ha brukt Spotify på mobilen i Israel. Andre tjenester å passe seg for er YouTube, nett-TV og nettradio.

LES OGSÅ:
Dette må du huske på før utenlandsturen

Nettavisen konkluderte med at å kjøpe et lokalt kontantkort er den desidert billigste løsningen når du er på ferie i utlandet. Men da er du ikke like tilgjengelig på ditt norske nummer. Det største problemet for smarttelefonbrukere er at applikasjoner som bruker datatrafikk kjører i bakgrunnen hele tiden. Mye er gjort hvis du skrur av mobilt internett på telefonen.

Gjør du det, og samtidig bruker sunn fornuft med ringing og SMS etter at du har sjekket prisene i landet du befinner deg i, bør du fint klare å unngå sjokkregningen.

LES OGSÅ:
Operatørenes beste ferietips

Les også
Pass deg for nye Windows-mobiler
Les også
Han knuste verdensrekorden i SMS
Les også
Fikk mobilregning på 200 000 kr
Les også
Fikk sjokkregning på nettsurfing i Norge
Les også
Billigere i EU, men fortsatt dyrt
Les også
Nå er det slutt på sjokkregningene
annonse

Les også