Tek.no

Nyhet

Bedre Facebook på mobilen

8 Nov 2010 12:33

Før helgen kom det ut nye versjoner av Facebook for både Android-telefoner og iPhone.

Den viktigste nyheten er at mobilbrukere nå får støtte for gruppefunksjonen som ble lansert i oktober. Gruppene skal gjøre det enklere å dele statusoppdateringer og bilder med bestemte personer i stedet for å sende ut til alle. Du kan også chatte med alle i gruppen samtidig.

[wip4: img=2 align=middle]

Android får Places
"Places" har nå blitt tilgjengelig på Android. Dette er en funksjon som lar deg koble oppdateringene dine med en geografisk plassering, slik at de vises på et kart. Denne funksjonen er imidlertid ikke aktivert for norske brukere ennå.
[wip4: img=2 align=middle]

Nytt er at du kan tagge venner også etter at du har "sjekket inn" på et sted. Det har også kommet en egen snarvei for å sjekke inn på toppen av nyhetsstrømmen, sammen med en snarvei for å dele et foto.

Android-brukere får også en bedre løsning for varsler, som skal holde samme standard som den løsningen iPhone-brukere er vant til.

Reklame fra butikker
Iphone-brukere har fått tilgang til "Deals", som er en løsning som viser tilbud fra butikker som ligger i området du befinner deg. Denne funksjonen er heller ikke aktivert for norske brukere ennå.

Det er uklart når Places og Deals vil aktiveres i Norge. Britiske brukere fikk funksjonen i midten av september, og Facebook fortalte da at resten av Europa ville følge "kort tid etter".

Du kan lese mer om nyhetene på iPhone på Inside Facebook.

Last ned de nye versjonene
Android: Facebook v1.4 (søk etter Facebook i Android Market)
iOS: Facebook v3.3.1

Les også
Bedre Facebook for enkle mobiler
Les også
Facebook 1.5 klar for Android
Les også
Test nye Facebook nå
Les også
Facebook lanserer epost-killer
Les også
Dette er ukas nye apps
Les også
iPhone får bedre Facebook
Les også
Ny Facebook-app til Android
Les også
Facebook best besøkt
annonse

Les også