Tek.no

Nyhet

Linda Eide blir med deg på biltur

9 Juni 2010 11:43

Hun er vel skåret for tungebåndet, den rødhårede energibunten Linda Eide.  Eide, som blant annet leder det populære NRK-programmet Norsk attraksjon, har lånt bort stemmen sin til TomToms GPS-er.

– Vi ser en enorm interesse blant kundene våre for å kunne gjøre GPS-en mer personlig, sier Tore Bjørnsengen, norsk salgssjef i TomTom. – Når man har med seg Linda Eide i bilen, blir enhver kjøretur morsom, hevder Bjørnsengen i en pressemelding.

Interessepunkter fra Norsk Attraksjon

I tillegg til Linda Eides stemme finnes det også eksklusive oppstartsbilder og interessepunkter fra programmet Norsk attraksjon. Interessepunktene viser veien til de 80 forskjellige stedene som er blitt besøkt gjennom de to sesongene Norsk Attraksjon er blitt vist på TV. Med attraksjonene ferdig installert på GPS-en kan man kjøre i Lindas fotspor og utforske nye spennende steder i Norge. Stemmen til Linda Eide og attraksjonene er utviklet for Tom Toms GPS-er med tillatelse fra og i samarbeid med NRK Aktivum og programredaksjonen i NRK Hordaland.
- Dette kan bidra til at nordmenn oppdager sitt eget land på en ny underholdende måte, i TV-programmets og bokas ånd, sier forlagsdirektør i NRK Aktivum Jørgen Klafstad.
Alt materiale fra Norsk Attraksjon er tilgjengelig fra i dag og kan lastes ned gratis fra TomTom HOME, heter det i pressemeldingen.

Slitsomt

Vi har lyttet til noen av lydklippene, og ser ikke bort fra at det kan bli litt enerverende å høre Linda Eide hele veien fra Lindesnes til Nordkapp. Hun nøyer seg nemlig ikke med å be deg svinge til høyre, men minner samtidig om at det er høyrekjøring i Norge. Og når målet for turen er nådd, kommer følgende tirade*:

– Du har nå nådd målet. Kanskje ikkje i livet, men i alle fall på denne turen. Ja, ja – kanskje i livet óg, ka veit eg. Det eg vil fram til e at du e framme. Eg håpar turen har vore attraksjonsrik og informativ. Og du – ha det, da du!
*Tirade: Ordrik, høyttravende, frasepreget ytring.

Les også
TomTom lar deg endre iPhone-kart selv
Les også
Dette er GPS-en vi vil ha
Les også
Test: Gjør iPhone til en fullblods GPS
Les også
Gratis navigasjon fra Nokia
Les også
TomTom med stor nyhet
annonse

Les også