Tek.no

Nyhet

Klappjakt på mobilhackere

Marius Røstad
27 Aug 2007 14:41

De siste dagene har flere nettsteder begynt å tilby tjenester for å åpne opp den operatørlåste Apple Iphone. Tidligere kunne denne mobilen kun brukes på operatøren AT&Ts nett i USA, men ved å låse den opp skal det være mulig å bruke den hos enhver GSM-operatør verden over. Teknologi-bloggen Engadget har vært vitne til denne tjenesten.
- I går kveld ble det umulige mulig rett foran øynene våre. Da ble en låst Iphone åpnet opp med et lite program, skrev Engagdet-redaktør Ryan Block.
Hvordan det gjøres er ennå ikke kjent, siden nettstedet som står bak har planer om å ta betalt for tjenesten. Ikke overraskende vil de derfor ikke offentliggjøre beskrivelsen. Tjenesten skal åpnes i løpet av inneværende uke.

Les også:
- Norsk kamp om Iphone
- Iphone kan brukes i Norge
- Iphone vidåpen for hackere

Går til krig
Iphone Unlocking planla også å lansere en lignende tjeneste i slutten av forrige uke. Noen få timer før lansering av tjenesten mottok de imidlertid en ikke bare hyggelig telefonsamtale fra et advokatfirma hyrt inn av AT&T.
Med begrunnelse i brudd på opphavsrettsloven fikk de selskapet til å utsette lansering. Uten noen ny planlagt lansering søker i stedet Iphone Unlocking juridiske råd for å se hvorvidt AT&T har lov til å kreve at tjenesten stenges.

annonse

Les også