Tek.no

Nyhet

Se høstens HTC-nyheter

Iris Andersson
29 Aug 2007 08:20

Kjært barn har mange navn, heter det som kjent. Mobilen HTC Kaiser 120 heter også TyTN II og P4550, og er blant mobilene HTC slipper i høst.
Denne PDA-skyvemobilen kjører operativsystemet Windows Mobile 6 Professional og har en størrelse på bare 11,2 x 5,9 x 1,9 centimeter. En trykkfølsom QVGA-skjerm og QWERTY-tastatur hjelper på funksjonaliteten.

Råsterk
Det hører med funksjonaliteten at du kan surfe på nært sagt hva som helst. Mobilen har naturligvis trebånds GSM-tilkobling, men kobler seg også opp mot HSDPA (turbo-3G), edge, UMTS og WLAN (802.11b/g). En smule imponerende med støtte for bortimot alt av mobil teknologi. Bruker du bare GSM-nettet, kan du prate i opptil 7 timer.
Kameraene er heller ingen vits. Bilder på opptil tre megapiksler tas med autofokus, samtidig som mobilen er utstyrt med et kamera for videokonferanse i front. Bildene kan lagres på microSD som mobilen støtter.
Tror du at du har fått med deg alt nå? Feil. Det er også innebygd GPS-mottaker og du får TomTom Navigator 6 inkludert i prisen.
Billigste pris uten abonnement akkurat nå er sviende 6576 kroner inklusive moms hos mpx.no, og nettbutikken venter å få denne inn på lager den 18 september.
Les også:
- HTC-mobil med Windows Vista
- HTC "Kaiser" blir forsinket
- HTC Touch II
Med Vista og Wlan
HTC Shift må på sin side sies å være mer beslektet med en bærbar PC enn en mobil. PDA-en har en enorm syvtommers, trykkfølsom skjerm på 800 x 480 punkter som viser 16 millioner farger. I tillegg har den et QWERTYY-tastatur, men den kan også gjenkjenne håndskrift. Samtidig er den utstyrt med fingeravtrykkskanner og et videosamtalekamera med oppløsning på 1,2 megapiksler.
PDA-en bruker operativsystemet Microsoft Vista Business som kjøres med en prosessorfrekvens på 1,2 gigahertz. I tillegg har den både harddisk på 30 GB og internminne på hele en GB.
Den støtter selvsagt trådløst nettverk over 802.11 b/g. Bluetooth 2.0, miniSD-kort og miniUSB.

Til å ringe med?
Du kan ikke lengre ta det for gitt at en mobil har vibrerende anropsvarsling, men Shift har dette i tillegg til stereohøyttalere og MP3-ringetoner. SMS, MMS, epost og øyeblikkelige meldinger støttes. Naturligvis kan du også benytte browseren til å surfe på nettet.
Enheten kan koble seg mot mobilnettet i fire GSM-bånd, og har støtte for både EDGE og HSDPA. Til å være en mobiltelefon kan vi trygt si at den har en voksen størrelse. Den måler hele 19 x 13,5 x 3 centimeter, noe som gjør den altfor stor til å pakke i lomma, uansett hvor store lommer du har.

For de som har mye, mye penger.

HTC Shift er ventet i butikkhyllene her til lands i oktober. Prisen er foreløpig ukjent, men en talsmann fra HTC skal ha beregnet den til rundt 10.-13.000 kroner... før moms.

annonse

Les også