Nyhet

Nå kan du ta legesjekken med mobilen

Sjekk det vanvittige tilbehøret som har kommet på markedet.

Side 1

Foruten termometer og plaster, er det sparsomt med medisinsk utstyr i norske hjem. Alt for ofte må vi gå til fastlegen for enkle undersøkelser som kunne vært gjort hjemmefra. Det kan det snart bli en slutt på. Nye dingser til smarttelefonen lar deg måle alt fra hjerte og lunger til beinprotesene hjemmefra, og kan til og med rådgi deg om det er vits å gå til legen eller ikke.

Les mer: – Snart vil folk sjekke kroppen like ofte som som de sjekker e-posten

Her har vi samlet ti av de medisinske superdingsene som leder an i utviklingen om fremtidens behandling.

ULTRALYD PÅ MOBILEN:
Mobisante MobiUS SP1

Dette er verdens første ultralydsystem for smarttelefoner. Det selges som et komplett sett med en spesialisert smarttelefon og en ultralydprobe som er festet med kabel og overfører video direkte til skjermen. Selskapet jobber også med en løsning som kan brukes sammen med Windows-baserte nettbrett.

HELSESJEKK PÅ SEKUNDER:
Scanadu Scout

Denne trådløse sensoren for iPhone kan måle puls, pusterytme, temperatur og flere andre medisinske data på bare noen få sekunder. Målingen skjer ved at du holder sensoren med to fingre og dytter den mot tinningen. Selskapet jobber også med en urinmåler som kan avsløre om du er gravid, samt diagnostisere nyreproblemer, urinveisinfeksjon og komplikasjoner under svangerskap.

STYRER FOTEN MED MOBILEN:
Orthocare Foot + Ankle

Mens de fleste brukere av fotproteser i dag må besøke legen for å justere protesen, har det amerikanske selskapet Orthocare utviklet en kunstig fot som kan reguleres fortløpende fra smarttelefonen. Et klikk kan heve og senke hælen fortløpende for komfort, etter hvilken sko man bruker og om man vil gå, løpe eller stå på ski.

Se flere utrolige dingser på neste side »