Til hovedinnhold

Apple innrømmer at de ble hacket via Java-hull

Angrepet av de samme som gikk mot Facebook.

Overfor nyhetsbyrået Reuters og det anerkjente amerikanske nettstedet The Verge, innrømmer Apple at også de har blitt hacket den siste tiden.

– Apple har identifisert skadelig programvare som har infisert et begrenset antall Mac-systemer. Vi identifiserte systemene innad i Apple som var infisert, og isolerte dem fra nettverket vårt, heter det i en melding de to nyhetsnettstedene har fått fra selskapet.

Ingen brukerdata på avveie

PC-, nettbrett- og telefongiganten poengterer at angrepet har skjedd mot både Apple og andre selskaper, og at det skal være snakk om de samme bakmennene som i januar angrep Facebook på en lignende måte. Meldingen om at Facebook var blitt hacket kom fredag kveld, fire dager før den samme beskjeden nå kommer fra Apple.

Angrepet skal kun ha skjedd innad i selskapet, og vil ikke påvirke forbrukerne:

– Det er ikke bevis for at noe data har forlatt Apple, skriver de, og det trekkes frem at ingen former for brukerinformasjon skal ha vært i fare.

Maskinene skal ha blitt angrepet da ansatte besøkte et nettsted for programvare-utviklere. Det likner hva som skjedde med Facebook; de ble angrepet etter at ansatte hadde besøkt en side for utviklere av mobil-programvare.

Java slapp dem inn

Den skadelige programvaren slapp inn på maskinene via ett av de mye omtalte sikkerhetshullene i Java. Det er snakk om nettlesertilegget til Java, det du aktiverer når du for eksempel besøker nettbanker med Bank ID.

I meldingen Apple har sluppet til The Verge, bruker de mye plass på å poengtere at de har fjernet Java som inkludert programvare i sine PC-er, helt siden OS X Lion ble lansert for flere år siden. I tillegg deaktiveres Java automatisk om du ikke har brukt det på 35 dager.

For kort tid siden valgte Apple også å stenge Java helt ute fra operativsystemet sitt, frem til det kom en ny oppdatering én dag senere.

Selskapet forteller videre at de om kort tid skal slippe et eget verktøy for, OS X som vil beskytte brukere mot den samme skadelige programvaren de og Facebook ble utsatt for.

Ønsker du å deaktivere Java?
Se her hvordan du gjør det »

(Kilde: Reuters, The Verge)

annonse