Til hovedinnhold

Disse gutta vant student-mesterskapet i Norge

Kreativ studentbedrift fikk 40 000 kroner.

EU Norge

Med en trådløs dødmannsknapp vant «Sjøsikker SB» norgesmesterskapet for Studentbedrifter. I tillegg til potten på 40 000 kroner, får de representere Norge i europamesterskapet for studentbedrifter i den belgiske byen Liege i sommer. Sannsynligvis vil det også vanke 70 000 kroner fra Hyundai, som er en av hovedsponsorene til arrangementet.

Sjøsikker stakk av med seieren foran 23 andre studentbedrifter fra hele landet, i en konkurranse der det også er gode muligheter for IT-prosjekter. De tre guttene i teamet mener suksessen skyldes den store faglige bredden deres. Den spenner fra økonomi til kybernetikk, i tillegg til at alle er ivrige båtfolk.

– Studentbedrift er en ut-av-boka-opplevelse. Det betyr ikke at praksis er viktigere enn teori, men at teori omskapt i praksis gir læring som virkelig setter spor hos studentene. Det disse guttene har fått av erfaringer, nettverk og kompetanse går det ikke går an å lese seg til, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, som står bak Studentbedrift.

Hun forteller at i Studentbedrift samarbeider studentene om å starte, drive og avvikle sin egen bedrift med mentorer fra næringslivet og fagpersoner ved utdanningsinstitusjonene som veiledere. Bedriftene registreres i Brønnøysundregistrene.

Er du student med gode ideer du har lyst til å gjøre noe mer med, kan Studentbedrift være tingen for deg. Spesielt på IT-siden er kreativiteten stor i Norge, og her ligger mulighetene åpne. Ungt Entreprenørskap er et spleiselag der organisasjoner og offentlige og private virksomheter bidrar.

Det finnes en rekke spesialiserte IT-skoler i Norge:
Vi har besøkt mange av dem, og sett hva du får som student »

annonse