Til hovedinnhold

Surface kan bli en direkte iPad-konkurrent

Microsoft-sjefen antyder hva prisen kommer til å bli.

Microsoft
Microsoft-sjef Steve Ballmer mener billige nettbrett er kjipe, og at du må opp i iPad-pris for å få noe skikkelig.

Microsoft annonserte sine nye nettbrett med Windows 8 i juni i år, men prisene har de sagt lite om før nå. I et intervju med Seattle Times sier Microsoft-sjef Steve Ballmer at Surface-prisene vil være sammenliknbare med Apples iPad, og ikke med Kindle-modellene fra Amazon.

Noen konkret pris ville ikke Ballmer ut med, men han forklarte at det beste prispunktet for PC-markedet er et sted mellom 300 og 800 dollar, eller mellom 1750 og 4500 kroner. Det er et rimelig stort spenn, og det er viktig å få med seg at dette dreier seg om amerikanske priser uten norske avgifter.

Les også: Sniktitt på Samsung Ativ Tab med Windows 8 RT

– iPad er ikke superdyr

– Jeg tror de fleste vil si at iPad ikke er en superdyr dings. De billigere enhetene kan mindre, de ser dårligere ut, er av lavere kvalitet og de er kjipere. Hvis du spør noen om de ville bruke en Kindle til å gjøre lekser på ville svaret vært nei. Produktet er ikke godt nok til det. Det betyr ikke at det ikke er godt nok til å lese en bok på, forklarer Ballmer.

På det amerikanske markedet koster Apples iPad i skrivende stund mellom 400 og 800 dollar. Variasjonene avhenger av generasjon, lagringsplass og om du velger en av modellene med mobilt bredbånd. Her til lands må du ut med fra 3000 kroner for en iPad 2.

Surface RT billigere enn iPad?

Nettstedet digitaltrends.com tolker Ballmers uttalelser dit at Surface RT vil bli såvidt billigere enn iPad, mens Surface Pro antakeligvis vil være sammenliknbar med de dyreste iPad-modellene.

Forskjellen på de to Surface-modellene er at RT-utgaven kjører tradisjonell mobilmaskinvare og en begrenset utgave av Windows 8, mens Pro-versjonen kjører fullversjonen av Windows 8 og har fullverdige PC-komponenter på innsiden.

Vil du vite mer om Microsoft Surface? Les lanseringssaken vår her

(Kilde: digitaltrends.com)

Mer om
annonse