Forbyr bruken av Google Glass

Databrillene er ikke velkommen i Seattle-bar.

Googles databriller Glass har ikke engang blitt lansert før oppstyr og problemstillinger dukker opp. Med de høyteknologiske brillene kan brukeren gå rundt og motta informasjon over det ene øyet, som fakta om en bygning, temperaturen i det lokale området og mye mer.

I tillegg kan bæreren ta opp både lyd og bilde, og det er det sistnevnte som har fått enkelte til å stille kritiske spørsmål rundt personvernet. Glass er nemlig koblet opp mot Internett, og kan raskt og smertefritt filme en video og laste det opp til allmennhetens skue på nett.

Vil forby brillene

Nettstedet MyNorthwest.com melder nå at en amerikansk bar ved navn 5 Point Cafe går inn for å forby bruken av Google Glass i sine lokaler.

I en melding på Facebook skriver baren at «5 Point blir den første virksomheten i Seattle som bannlyser Google Glass på forhånd». Hovedårsaken skal være at baren ønsker å beskytte kundenes privatliv – slik at de for eksempel ikke blir filmet i smug.

Nysgjerrig på disse brillene?
Her er 10 ting du må vite om Google Glass »

Teknoby

5 Point-innehaver Dave Meinert sier til MyNorthwest.com at kunngjøringen er delvis for moro skyld og delvis seriøst ment. Som bareier er det viktig for ham at gjestene føler seg vel, men samtidig er det hele et lite markedsføringsstunt for å få reaksjoner på Facebook.

Meinert er nemlig klar over at Seattle ikke er en bakstreversk by når det gjelder ny teknologi, og at Googles briller sannsynligvis vil finne veien før eller siden:

– 5 Point appellerer til mange forskjellige folk. Noen av teknonerdene kommer hit, ettersom vi er ganske nærme Amazon. Det er greit at du bruker brillene, men jeg vil ikke at de skal brukes her inne.

Google Glass skal komme for salg ved slutten av 2013, og da med en prislapp på rundt 8500 kroner.

Mange er svært begeistret for mulighetene som åpner seg:
8 ting utviklere vil gjøre med Google Glass »

I videoen nedenfor kan du se noe av det du kan gjøre med Google Glass:

(Kilde: MyNorthwest.com)

Les også
Ingen ansiktsgjenkjenning i Google Glass
Les også
– Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent
Les også
Demonstrerte nye bruksområder for Google Glass
Les også
Sjekk ut Googles snakkende sko
Les også
Se klokken som kjører Android
Les også
8 ting utviklere vil gjøre med Google Glass
Les også
10 ting du må vite om Google Glass
Les også
Armbåndet som lar deg styre alt
Les også
De første Google-brillene er klare
annonse