Tek.no

Nyhet

Olympus med nytt kompaktkamera

4x optisk zoom og hybrid betjeningsring rundt objektivet.

Montasje: Akam.no / Foto: Olympus, iStockphoto
Eivind Hauger
19 Sept 2012 12:48

Sammen med PEN-lanseringen offentliggjorde Olympus også sitt nye flaggskip innenfor kompaktkameratmarkedet: Olympus Stylus XZ-2 iHS.

Les også: Disse kameraene anbefaler vi for entusiastene

Olympus Stylus XZ-2 iHS er ifølge pressemeldingen et "pek og knips"-kamera med høy ytelse. Under panseret finner man en 12 megapiksler 1/1,7" baklyst CMOS-bildebrikke og man har den samme TruePic IV-bildeprossesoren man finner i de nye PEN-kameraene og i toppmodellen Olympus OM-D E-M5. Objektivet er et i.Zuiko f/1.8 - 2.5 som går fra 6,0 - 24 mm (28 - 112 mm i fullformat). Selv om objektivet er raskt så har Olympus supplert med en maksimal ISO på 12.600 for å kunne ta bilder i situasjoner med lite lys.

Rundt objektivet finner man det Olympus kaller en hybrid betjeningsring. Denne ringen kan brukes enten digitalt for å betjene funksjoner på selve kameraet, eller man kan bruke den analogt for å endre brennvidde og fokus. I følge dem selv skal Olympus Stylus XZ-2 iHS være det første kameraet av denne typen som har en slik betjeningsring.

Kameraet har en 3" vridbar LCD-berøringsskjerm med 920.000 punkter. Som på systemkameraene har også Olympus XZ-2 iHS mulighet til å bruke såkalt "Touch AF". Dette er en funksjon som gjør fotografen i stand til å både velge fokus på berøringsskjermen og bruke den til å ta selve bildet.

Siden Olympus XZ-2 iHS skal være Olympus' toppmodell innen kompaktkameraene så er det selvfølgelig også mulighet for full-HD video (1080/30p). For å hindre bevegelsesuskarphet har Olympus utstyrt XZ-2 med en bildestabilisator de kaller for "Multi Motion IS". Filformatet er MOV og kodeken som brukes er H.264.

Olympus har også kastet seg på delingsbølgen, men kanskje på en litt mer alternativ måte. Det er mulig å koble seg opp mot kameraet med en smarttelefon. Problemet er at man er avhengig av at man har et Toshiba FlashAir SDHC-minnekort for å kunne gjøre det. Ser man på dette i forhold til rene WiFi-løsninger hos andre produsenter er vi ikke helt sikre på om dette er måten å gjøre det.

Olympus Stylus XZ-2 iHS skal være tilgjengelig i november, og vi vil oppdatere saken så fort vi har veiledende norske priser.

Kilde: Pressemelding

annonse

Les også