Tek.no

Nyhet

Satser knallhardt på objektiver

Tamron utvider med ny objektivfabrikk i Vietnam.

Anton Ligaarden
20 Mar 2012 04:50

Tamron vil bygge en helt ny objektivfabrikk i Vietnam, forteller britiske Amateur Photographer. Byggeplanene er en del av en tre års-strategi om økt produksjonsaktivitet. Tamrons president Morio Ono forteller videre at selskapet har store planer om å lansere mange nye objektiver i år. Samtidig forventer de å tredoble produksjonskapasiteten av microFourThirds-objektiver i løpet av fem år.

Den nye fabrikken vil ligge i Hanoi, Vietnams hovedstad, og vil etter planen åpnes neste år. Fra før har Tamron tre fabrikker i Japan, i tillegg til én i Kina. Med den siste tids naturkatastrofer friskt i minne, blir den nye fabrikken flomsikret - den skal nemlig bygges på sikker grunn, rapporterer Pen News Weekly.

Den nye fabrikken skal ha flere andre fordeler - blant annet hevder Ono at lokaliseringen er svært fordelaktig og gir dem lavere produksjonskostnader enn hva som ville vært eksempel i for eksempel nabolandet Thailand.

Signalene Tamron gir er tydelige - de ønsker tydeligvis å styrke sin posisjon på objektivmarkedet. Hvilke nyheter vi kan vente i løpet av året blir spennende å se, Tamron har allerede lansert verdens første fullformats 24-70 mm objektiv med bildestabilisator, et objektiv som potensielt kan stjele mange kunder fra Canon - da deres nye 24-70 mm manglet nettopp det.

annonse

Les også