Til hovedinnhold

Enormt beist

Panasonic viste frem en 152 tommer full-HD 3DTV på årets CES-messe.

På årets CES-messe viste Panasonic frem et digert beist av en 3DTV – TH-152UX1 som etter sigende er verdens største full-HD 3DTV med sine vanvittige 152 tommer. TV-en er cirka 3,4 meter bred og 1,8 meter høy, mens oppløsningen er på 4096 x 2160 (4kx2k).

Den høye oppløsningen innebærer at 3DTV-en kan tilby opptil fire ganger så klart bilde i forhold til vanlige HD-paneler, og et kontrastforhold på 5 000 000:1 vil gi sterke og dype svarttoner. Oppløsningen er likevel ikke native 4k, slik man har på digitale kinoer, men er fremdeles temmelig nærme.

Ny teknologi gjør også at oppdateringsfrekvensen nå gjelder for hele flaten fremfor én linje av gangen, noe som gjør at man får oppdateringer av bildet på 1/4 av vanlig tid. På den måten vil ikke kvaliteten på bildet bli svekket, og man vil i teorien unngå krysstale som har vært et problem på andre 3D-skjermer.

TH-152UX1 er ment for forretninger fremfor hjemlig bruk, noe som reflekteres i prisen som kommer på 2,9 millioner norske kroner. 3DTV-en har heller ikke HDMI-innganger, noe som videre forsterker inntrykket om apparatet som et demonstrasjons-/forretningsprodukt. TV-en vil dukke opp i Japan og USA til høsten, og om resten av verden vil få bivåne de 152 tommene er ennå ikke kjent.

(Kilder: 3DTV Reviewer, CNET News, Gizmodo, The Inquirer)

Les også
Sharp lanserer en massiv 90-tommer
Les også
Mitsubishi avduker nye gigant-TV-er
Les også
Portabel TV med mange muligheter
Les også
Stor, større, størst!
Les også
3D-monster fra LG
Les også
200 tommer og brillefri 3D
Les også
Japan elsker 3D
Les også
Første portable 3DTV
Les også
Panasonic med skred av TV-er
Les også
Monster-TV fra Mitsubishi
Les også
Sony viste frem 280-tommers 3D-skjerm
annonse