Tek.no

Nyhet

Kodak selger arvesølvet

8 Apr 2011 10:48

Fredag 1. april sendte teknologiselskapet Omnivision ut en pressemelding om oppkjøp av 850 patenter fra fotoprodusenten Kodak. Det som kunne se ut som en aprilspøk, ser ut til å være hard realitet for Kodaks del.

I all hovedsak skal det dreie seg om Kodaks patenter knyttet til bildebrikketeknologi rundt CMOS-standarden, og Omnivision skal ha betalt omlag 65 milloner amerikanske dollar, eller i overkant av 355 millioner norske kroner for patentene.

Les også: Men Kodak var ikke død

Kodak har patentert en rekke teknologier i forbindelse med utviklingen av CMOS-bildebrikker, og var i en periode nesten enerådende på bildebrikkeprodusjon. De siste årene har imidlertid Kodak stort sett overlevd på lisensiering av slik teknologi.

Når de nå selger patentene sine på dette området, kan man spørre seg hvordan de vil klare å overleve og tjene penger i fremtiden.

I de siste årene har fortjenesten til Kodak nærmest stupt, og i januar ble det levert en kvartalsrapport som viste at selskapets fortjeneste hadde falt med 95 prosent. Det blir spennende å se hvor lenge Kodak vil overleve i et stadig hardere teknologimarked. Etter dette salget ser det iallefall ikke lyst ut for en fotogigant som har gledet amatører og profesjonelle fotografer siden 1888.

Les også: Kodak slutter med kompaktkameraer

Les også: Eventyret Kodachrome er over

Kilder:
www.prewswire.com

Les også
Kodak vinner rettstvist med Apple
Les også
Nye fotobager fra Lowepro
Les også
Kodak slutter med kompaktkameraer?
Les også
Men Kodak var ikke død
annonse