Til hovedinnhold

Apple legger Ping død

Nå er det over og ut for Apples sosiale nettverk.

Apple

Ikke alt Apple tar i blir til gull, og et rykende ferskt eksempel på dette er den annonserte nedleggelsen av det sosiale nettverket Ping. Ping, eller iTunes Ping som det egentlig heter, ble lansert i september 2010 som Apples sosiale nettverk for musikkelskere. Det ble imidlertid aldri noen suksess.

Ping var ment for sosial nettverksbygging og som et anbefalingssystem, og var en del av den tiende versjonen av iTunes. Tjenesten ble lansert med én million medlemmer fra 23 land, og skulle la brukere følge sine favorittartister og se statusoppdateringer fra både disse og venner.

Nå blir det altså slutt, og Apple skal i stedet satse på samarbeid med Facebook og Twitter.

Blokkert av Facebook

Ifølge kilder tett på Apple har selskapet besluttet å droppe Ping i den neste store oppdateringen av iOS etter iOS 6, som ble kunngjort på mandag. Ping er derfor fremdeles en del av iTunes 10.6.3 og den nåværende betaversjonen av iOS 6, men det er altså snart slutt.

Ping hadde en vanskelig begynnelse, og en funksjon som skulle gjøre det mulig å invitere sine venner fra Facebook ble blokkert av det sosiale nettverket. Den gangen klarte ikke Apple og Facebook å bli enige om et samarbeid, slik at Ping ikke fikk tilgang til Facebooks API, eller programmeringsgrensesnitt.

– Vil ikke bruke energi

Det ble for mye fokus på bedrift og for lite fokus på kundene, og det var ikke enkelt verken å finne eller knytte seg opp mot folk på Ping. Ifølge Apple-sjef Tim Cook falt ikke dette i smak hos Apple-brukerne i det hele tatt:

– Vi prøvde Ping og jeg mener at kunden stemte og sa «dette er ikke noe jeg vil bruke mye energi på», fortalte han på D10-konferansen i California nylig.

Vi er på Facebook!

Nå ser det ut til at heller ikke Apple vil bruke mer energi på Ping.

(Kilde: AllThingsD)

annonse