Tek.no

Nyhet

Går Facebook tregt på mobilen din?

Nå har det kommet en ny app som fikser ytelsen – men kun for iPad og iPhone.

Vegard Haugen
24 Aug 2012 11:03

Har du merket at Facebook går litt raskere på iPhonen din i dag? I så fall betyr det at Facebooks utviklerteam har lykkes med å programmere om hele appen i Apples eget utviklerverktøy fremfor forrige versjoners webbaserte teknologi, ifølge New York Times.

At Facebook nå satser tyngre på mobile enheter er ikke tilfeldig. Som mange andre nettjenester opplever Facebook at veldig mye av bruken flyttes over til smarttelefoner og nettbrett. Det sosiale mediet tjener imidlertid mindre penger på annonser via mobil enn web, og det skal etter sigende ha vært en ekstra motivasjon for å forbedre iOS-versjonene av appen.

Klart raskere

Vi har oppdatert iPhone-versjonen av Facebook. Det første vi merker oss er at er ikonene for status, bilde og sjekk inn har forandret utseende.

Flere brukere har klaget over at den forrige versjonen hang seg opp og brukte lang til å på å laste informasjon. Til å begynne med fikk vi imidlertid ikke inntrykk av at appen hadde blitt vesentlig raskere, men etter hvert som vi undersøkte de ulike funksjonene – og særlig bildevisning og litt mer krevende oppgaver – må vi likevel innrømme at appen har blitt merkbart kjappere.

Det var for øvrig Facebook-gründer Mark Zuckerberg selv som annonserte den nye versjonen av appen på sin Facebook-side som følges av 15 millioner brukere.

Les også: Instagram har fått stilige fotokart (førsteinntrykk)

(Kilde: New York Times)

annonse

Les også