Tek.no

Nyhet

Sony lanserer alt-i-ett-videokamera

Tar utskiftbar optikk med Sonys E- og A-fatning.

Anton Ligaarden
24 Aug 2012 05:00

Sony har lansert det kompakte videokameraet NEX-EA50EH, som ligger plassert i selskapets NXCAM-serie. Nyheten passer godt for de som har ventet på et kamera som lett lar deg skifte mellom skulderbåret og håndholdt posisjon, melder Sony i pressemeldingen.

Les også: Speilrefleks for videoentusiastene

Kameraet tar i bruk Sonys E-fatning, som også brukes til selskapets speilløse kameraer. Kameraet og E-objektivene kommuniserer slik at autofokus, automatisk eksponering samt stabilisering under opptak skal være mulig. Med en enkel adapter kan du også ta i bruk Sonys objektiver med A-fatning. En shotgun-mikrofon følger også med.

Sonys nye videokamera er utstyrt med en Exmor APS HD CMOS-sensor, som gir deg muligheten å velge mellom 50p/25P/50i i oppløsningen FullHD (1920x1080). I tillegg kan kameraet ta stillbilder i en oppløsning på 16,1 megapiksler. På nettet ryktes det om at kameraet med filming på 50p vil ha en bitrate et sted mellom 28 og 17 Mbps. Det kompakte videokameraet tar SD-kort, samt den dedikerte SSD-disken, HXR-FMU128.

Les også: TEST: Sony NEX-7

I pressemeldingen karakteriserer Jens Skaaland i Sony Professional Europe NEX-EA50EH som et "alt-i-ett-videokamera", og sier videre at det "kombinerer kostnadseffektivitet med høy ytelse og en rekke allsidige, profesjonelle funksjoner for ulike bruksområder – deriblant arrangementsproduksjon, lavbudsjettsfilmproduksjon og bedriftsbruk".

Les også: TEST: Sony NEX-7

Standardobjektivet til NEX-EA50EH er et Sony Power Zoom E-mount E PZ 18-200mm. Dette objektivet har en lysstyrke på f/3.5 - 6.3. Objektivet har variabel iris (blender), som gjør at lysstyrken kan endres under opptak uten et hakkete eksponeringsskifte. Som navnet tilsier har objektivet motorisert zoom, som skal kunne betjenes lett både fra kameragrepet i skulderposisjon, men også fra topphåndtaket med et etthånds-grep.

Sony NEX-EA50EH kommer på markedet i oktober. Vi har ikke fått oppgitt norsk pris, men den amerikanske fotobutikken BH har allerede endret pris to ganger. I skrivende stund ligger den på $4500.

Kilde: Pressemelding fra Sony

Les også
Panasonic slipper nytt videokamera
Les også
Sony frir til proffene
Les også
En kamerabombe
Les også
Slipper nytt kamera for Hollywood
annonse

Les også