Til hovedinnhold

Her er LGs muskelmobil

Optimus 4X HD er LGs første telefon med fire kjerner.

LG er et av selskapene som har lansert flest produkter i forkant av årets mobilmesse i Barcelona. Likevel hadde selskapet én stor nyhet igjen til selve messen. Optimus 4X HD er LGs kraftigst spesifiserte telefon så langt.

Under panseret finner du systembrikken Tegra 3 fra Nvidia. Den har fire prosessorkjerner som kjører ved 1,5 GHz, og en ekstra kjerne som tar seg av bakgrunnsfunksjoner når telefonen er i dvale. Det betyr at telefonen gasser ned så fort du skrur av skjermen og legger den i lommen, slik at batteriet varer lengre.

Batterikapasitet er i ferd med å bli et viktig tema. LG følger opp dette, og Optimus 4X HD har et batteri på 2150 mAh. Det er mellom 400 og 600 mAh mer enn det du finner i de fleste vanlig smarttelefoner. Dermed burde LGs nye flaggskip holde hele dagen, og sannsynligvis litt til.

Stor, høyoppløst skjerm

Forsiden av telefonen prydes av en høyoppløst skjerm på 4,7 tommer. Det har blitt vanlig å døpe skjermene sine med fengende navn de siste årene, og LG er med på moroa. Deres har fått navnet True HD IPS.

Som de andre Optimus-modellene kjører også denne Android. Her er det versjon 4.0 av systemet som gjelder, også kjent som Ice Cream Sandwich.

Det er ikke nevnt i pressemeldingen, men vi regner med at Android-menyene vil få LGs egen grafikk oppå, slik vi kjenner fra dagens LG-telefoner.

På baksiden av telefonen har LG festet en bakbelyst kamerabrikke med 8 megapikslers oppløsning. Brikken filmer video i full HD-kvalitet.

Det er ventet at telefonen kommer til norden i løpet av andre kvartal. LG forventer at prisen vil ligge på 5490 kroner med norske avgifter.

Les også: Slik blir Mobile World Congress 2012

Les også: Sony lanserer Xperia U, S og P

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

annonse