Tek.no

Nyhet

Symantec: – Slå av pcAnywhere nå

Hacktivistgruppe har fått tak i kildekoden fra sikkerhetsselskapet.

Jørgen Elton Nilsen
27 Jan 2012 14:28

Sikkerhetsselskapet Symantec har nå gått ut med en oppfordring til alle brukere av programmet pcAnywhere om å deaktivere det umiddelbart.

Oppfordringen kommer etter at hacktivistgruppen Anonymous nå sier de er i besittelse av hele kildekoden til systemet som lar bedrifter fjernstyre maskiner. De har allerede sluppet deler av kildekoden til andre Symantec-programmer, som Norton Utilities, for å bevise at de faktisk sitter på kildekodene.

Lekket i 2006

Symantec mener at kildekoden kan ha blitt stjålet så langt tilbake som en gang i 2006. Den gangen hadde de et innbrudd i nettverket sitt, en de fikk aldri bekreftet at de hadde mistet noe data. Det var først når Anonymous denne uken kunnegjorde at de hadde kildekoden, at de la de to puslespillbrikkene sammen.

– Vi etterforsket hendelsen i 2006, men fikk ingen konkrete resultater, sier Symantecs talsperson Cris Paden til Ars Technica.

Symantecs pcAnywhere

Etterforskningen ble lagt på is frem til påstandene om at hacktivistgruppen satt på hele kildekoden kom frem nylig. Koden som ble stjålet for fem år siden var tilhørende en rekke produkter i Norton Security-serien og fjerntilgangsverktøyet til pcAnywhere.

Symantec spesifiserer i uttalelsene til Ars Technica at de ikke sier at det er Anonymous som begikk innbruddet i 2006, men at det nå er de som sitter på koden. De vet ikke hvordan gruppen har fått tak i koden, og avviser tidligere påstander om at den kommer via indiske myndigheter.

Mener Symantec skremmer brukerne

Saken kommer frem kort tid etter at en kunde har saksøkt Symantec for å skremme kundene, angivelig for å ha gitt usann informasjon i et forsøk på å få personen til å kjøpe Symantec-produkter for å beskytte sin PC.

Det er vistnok for å støtte denne saken at Anonymous nå truer med å frigi kildekoden til de forskjellige programmene.

Norton er trygg

Symantec har nå opprettet en egen side med informasjon om hvordan brukerne av pcAnywhere beskytter seg best mulig. Den klare oppfordringen er å deaktivere programmet og ikke ta det i bruk før Symantec har fikset problemet.

Om du er helt avhengig av løsningen bør du først og fremst installere alle oppdateringene de trekker frem, samtidig som de anbefaler bedrifter til å være ekstra varsomme.

Til Ars Technica sier Symantec at selv om Anonymous nå er i besittelse av koden til en rekke programmer, er det ingen risiko for Norton Security-produktene. Det er ikke nevneverdig mye av koden fra 2006 i bruk i dag, samtidig som programmet i seg selv skal bekytte mot angrep lekasjen kan skape.

(Kilde: Ars Technica 1, Ars Technica 2.)

Les også
Denne loven kan være enda verre enn SOPA
Les også
– Internett må bli en militærfri sone
Les også
Symantec saksøkt for å skremme brukere
annonse

Les også