Nyhet

Xiaomi Redmi Note 4 er kjempebillig, men byr på 10 prosessorkjerner og saftig batteri

Det finnes ennå ikke så mange mobiltelefoner med 10-kjerners prosessorer på markedet, men nå har kinesiske Xiaomi sluppet et nytt bidrag i dette segmentet. Selskapet dro nemlig nettopp sløret av sin Redmi Note 4, som blant andre GSMArena rapporterer.

Redmi Note 4 skilter med den såkalte Helio X20-brikken fra MediaTek, en brikke som en annen kinesisk mobilprodusent, Meizu, var første ute med i sin Pro 6-modell i april.

Stort batteri

Helio X20-brikken består av to firekjerners Cortex-A53-prosessorer og en tokjerners Cortex-A72, og har dermed altså 10 kjerner til sammen. Akkurat hvordan denne brikker yter i forhold til sine åttekjerners konkurrenter fra for eksempel Qualcomm er dog uvisst.

Xiaomi Redmi Note 4.

Ellers er det også verdt å merke seg at Redmi Note 4 kan skryte på seg en ganske generøs batteristørrelse på 4100 mAh, som ifølge Xiaomi holder til 12 timers tung bruk, inkludert benyttelse av GPS.

Billig

Av andre spesifikasjoner har mobilen 5,5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, 2 eller 3 GB minne og 16 eller 64 GB lagringsplass. Hovedkameraet leverer 13 megapiksler, mens frontkameraet skilter med 5 megapiksler, og mobilen har også fingeravtrykkleser på baksiden.

I Kina koster mobilen 899 yuan for versjonen med 2 GB minne og 16 GB lagringsplass, og 1199 yuan for utgaven med 3 GB minne og 64 GB lagringsplass. Dette tilsvarer henholdsvis 1100 og 1500 norske kroner, som altså er relativt upåklagelig.

Det er ennå uvisst om eller når mobilen skal lanseres utenfor Kina.

Xiaomi satser ikke lenger bare på mobiler: For litt siden lanserte selskapet sin aller første bærbare PC »

Les også
Meizus flaggskip kommer i enda bedre versjon
Les også
Hvis dette stemmer har Meizu laget en mobil helt uten rammer
Les også
Kodak har lansert mobil for fotoentusiastene med 10 prosessorkjerner
Les også
Xioamis neste brettmobil kan konkurrere med de aller heftigste toppmodellene
Les også
Xiaomis nye toppmodell har ultrasonisk fingeravtrykkleser under glassdekselet
Les også
Xiaomis nye mobil har diger skjerm og massivt batteri
Les også
Dette skal være den første mobilen med 10-kjerners prosessor
annonse