Nyhet

Dette smarte beltet hjelper deg å spise mindre

Kickstarter-finansierte «Welt» ser ut som et vanlig belte, men har noen triks på lur.

Helse- og aktivitetsmåling er noe vi vanligvis forbinder med smartarmbånd-formatet, men det jobbes stadig med å utvide horisonten. Nå melder nettstedet TechCrunch om et smart belte som skal hjelpe deg å beholde en brukbar helse.

Beltet heter «Welt» og ble først vist frem på IFA-messen i fjor, som en av nyvinningene til Samsungs innovasjonsavdeling. Produktet er utviklet av et lite selskap som har sprunget ut av nettopp Samsung og er nå lagt ut på Kickstarter.

Måler livvidde

Welt ser i utgangspunktet ut som et ganske vanlig og relativt moteriktig belte, men er altså utstyrt med et knippe sensorer og sporingsfunksjoner.

En egen mobilapp følger med og gir enkel oversikt over relevante data.

Produktet er laget for å registrere både livvidden, inntaket av mat, antall skritt du tar i løpet av dagen, kaloriforbruk og hvor lenge du er inaktiv. Ved hjelp av en medfølgende mobilapp får du tips og råd til hvilke positive endringer du eventuelt kan gjøre, og enkel oversikt over statistikk.

Ved å registrere endringer i livvidden over korte perioder kan beltet også advare deg dersom du er i faresonen for å overspise, basert på hvor mye magen har utvidet seg.

Mange varianter

Beltet bruker Bluetooth 4.1-standarden og har et innebygget batteri som ifølge utvikleren skal ha en levetid på så mye som 20 dager. Produktet lades via microUSB-standarden.

Welt retter seg mot de designbevisste og kommer i flere forskjellige varianter og farger; fra det formelle til det litt mer hverdagslige. Prosjektet har samlet inn 50 000 dollar av et mål på 30 000 dollar med 29 dager igjen, og er dermed godt og vel i mål.

For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 99 dollar, og utsendelsene er beregnet å starte i januar neste år. Mes mer på Kickstarter, og se også video under.

Fikk du med deg dette Kickstarter-produktet? Denne lar deg bruke hånden din som telefon »

Les også
Dette halsbåndet bruker vibrasjoner til å fortelle deg hvor ting befinner seg i spill
Les også
Lift lader smartklokken din mens den svever i løse luften
Les også
Genialt målebånd har blitt en Kickstarter-suksess
annonse