Tek.no

Nyhet

DJIs nye kameradrone gjør det enkelt å unngå hindringer

«Phantom 4» byr på masse smart teknologi.

DJI
2 Mar 2016 15:21

Det har gått en liten stund siden sist DJi lanserte en helt ny dronemodell, men nå har den kinesiske giganten omsider dratt sløret av en fullverdig nykommer. Det seneste tilskuddet i Phantom-familien, med det lite radikale navnet Phantom 4, har meldt sin ankomst.

DJI Phantom 4 kommer i en ny og frisk innpakning, og på innsiden sitter det nye teknologiske løsninger som skal gjøre flygningen både sikrere og mer komfortabel.

Unngår hindringer

En av de største nyhetene er at Phantom 4 er et «anti-kollisjonssystem» som setter dronen i stand til å unngå hindringer ved hjelp av et par ekstra kameraer som sitter i fronten. Disse setter dronen i stand til å «se» i tre dimensjoner, og reagere på omgivelsene deretter.

Dronen byr også på noe som heter «TapFly», som innebærer at du simpelthen kan foreta en enkelt trykk på mobilen eller nettbrettet under live-strømmingen av bildet, og sende dronen automatisk avgårde i den valgte retningen.

Maskinen byr ellers på «ActiveTrack», som setter dronen i stand til å følge et objekt på egen hånd via avansert datasyn-teknologi. Både Tapfly og ActiveTrack fungerer sammen med anti-kollisjonssystemet, slik at du ikke trenger å bekymre deg for justeringer underveis.

DJI Phantom 4.
DJI

Nytt design og lengre flytid

Videre har Phantom 4 et nytt skrog med en kjerne av magnesium som skal gjøre dronen robust uten å øke vekten. Kameraet takler 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund, eller 1080p-oppløsning med opptil 120 bilder per sekund. Stillbilder tas med 12 megapiksler.

Batteriet har kapasitet på 6000 mAh, som skal gi dronen 28 minutter med flytid, en økning på 5 minutter sammenlignet med Phantom 3 Professional. Vekten er på 1380 gram, kun 100 gram mer enn forgjengeren.

Phantom 4 er lagt ut med en pris på 1400 dollar, cirka 12 000 kroner, på hjemmesiden, og er dermed en god del dyrere enn de andre Phantom-modellene. Mer informasjon finner du på produktsiden, og DJI har også snekret sammen en presentasjonsvideo du kan se under.

Til denne prisen kan det kanskje være en idé å kjøpe droneforsikring: Det har DJI nemlig nå begynt å tilby »

Les også
Så fort du slipper denne spesielle kameradronen så svever den automatisk
Les også
DJI lanserer «Facebook» for dronebrukere
Les også
DJI vil gjøre det mer fristende å fly som en villmann
Les også
Denne får plass i håndflaten din
Les også
Visste du at du kan bruke en DJI Phantom 3 som blender?
annonse

Les også